26 / 04 / 2024

Erdoğan'dan Bakan'a Ramazan'da ucuz et talimatı: Hemen yapacaksın!

Erdoğan'dan Bakan'a Ramazan'da ucuz et talimatı: Hemen yapacaksın!

Et fiyatlarına gelen yüzde 48'lik zam sonrası Et ve Süt Kurumu başta olmak üzere kasap reyonlarında artan fiyatlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz bir çıkış geldi. Erdoğan, Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'ye 'Hemen yapacaksın' talimatı verdi.



Et ve Süt Kurumu'un kırmızı et fiyatlarına 5 gün önce yaptığı zam sonrası artan et fiyatları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı harekete geçirdi. Zamlardan sonra sığır bonfilenin kilosu 154 liradan 228 liraya, sığır pirzolanın kilosu 103 liradan 152 liraya, sığır kontrfilenin kilosu 98 liradan 145 liraya, sığır biftek-rostonun kilosu 79 lira 50 kuruştan 117 lira 50 kuruşa, sığır kuşbaşının kilosu 62 lira 50 kuruştan 92 liraya ve sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya çıktı. Ramazan'a sayılı günler kala devlet kırmızı ette oluşan maliyet artışları ve düşen üretim nedeniyle yurt dışına kırmızı et satışına kısıtlama getirdi. 

ERDOĞAN'DAN TARIM BAKANI KİRİŞÇİ'YE "UCUZ ET" TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zamlar yüzünden sıkıntıya düşen vatandaşı rahatlatmak için çare arıyor zira yakın zamanda yeniden Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Ağır ekonomik kriz altındaki vatandaşın sandıkta ibreyi Millet İttifakı'na kaydırması işten bile değil. Erdoğan, bugün Tokat’taki toplu açılış töreninde yaşanan krizle ilgili, "Hayat pahalılığının canımızı yaktığını gayet iyi biliyoruz. Kimi üretim maliyetlerindeki artışlardan, kimi aç gözlülükten kaynaklanan fiyat artışlarının yol açtığı yükün omuzlarımıza bindiğini biliyoruz. Hukuki ve idari önlemlerle bu sürecin yükünü olabildiği kadar azaltmaya çalışıyoruz. Sabredersek, çalışmaya devam edersek, sağlam durursak, hedeflerimize doğru yürümeyi sürdürürsek hepimizi güvenli, huzurlu, müreffeh bir geleceğin beklediğinden şüpheniz olmasın. Günübirlik veya dönemsel sıkıntılar kimseyi aldatmasın" açıklaması yaptı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön