23 / 04 / 2024

TOGO Kulelerinde çalışan personeller işten çıkarıldı mı? 

TOGO Kulelerinde çalışan personeller işten çıkarıldı mı? 

Ankara Ticaret Odası eski Başkanı ve CHP eski milletvekili Sinan Aygün'ün TOGO kulelerinde çalışan personelinin işine son verdiği iddia edildi.



Ankara Ticaret Odası eski Başkanı ve CHP eski milletvekili Sinan Aygün, TOGO kulelerinde çalışan personelinin işine son verdi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, tartışmalı TOGO kuleleri inşaatının mühürlenmesinden sonra,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile davalık olan Sinan Aygün, TOGO kulelerindeki ofisinde çalışan sekreter, yardımcı personel ve muhasebecisinin de aralarında olduğu 10 kişinin iş akitlerini tazminatlarını ödeyerek feshetti.

Sinan Aygün, TOGO kuleleri tartışması sonrasında CHP'den istifa etmişti. AKP'nin hazırladığı ve TBMM'ye sunmayı planladığı torba yasa teklifi taslağına göre işverenler 3 ay süresince işçi çıkaramayacak.

Yasa tasarısı için yürürlük maddesi taslağın kamuoyuna sızdığı güne, yani 8 Nisan 2020 tarihi ya da daha önceki bir tarihe çekilmemesi durumunda patronların şimdiden işçi çıkarma yarışına girmelerinden endişe ediliyordu.

Nitekim, yasa tasarısının gündeme geldiği ilk andan itibaren işten çıkarmaların başlaması, bu konudaki endişeleri  de haklı çıkardı.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, dün yaptığı açıklamada hazırlanan tasarının işçileri korumaktan uzak olduğunu belirterek tasarının bu haliyle işçileri ücretsiz izine mahkum ettiğini dile getirmişti.

BAŞKAN ‘İSTİHDAMI KORU' DEDİ

Hazırlanan yasa tasarısına destek veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklığıoğlu dün sivil toplum örgütleriyle beraber “Çalışanını işten çıkarma, istihdamını koru, ihtiyacın olan kaynak kısa çalışma ödeneğinde” başlıklı bir bildiri yayınladı. Bildiri yayınlandığı gün ATO eski Başkanı Aygün de personelini işten çıkardı.

 

TOGO Kuleleri mühürlü kalacak!


Geri Dön