20 / 04 / 2024

Tokat Cumhuriyet Meydanı projesinde sona yaklaşılıyor!

Tokat Cumhuriyet Meydanı projesinde sona yaklaşılıyor!

Tokat Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı' na yönelik yapılan proje neticesinde valilik ve belediye binası önü ile Yeraltı Çarşısı üzerine yönelik düzenlenen proje büyük oranda tamamlandı...




Tokat Belediyesi tarafından 1,8 milyon TL’lik meydan düzenleme çalışmaları ile daha geniş ve modern bir alan oluşturuluyor.


Tokat Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'na yönelik yapılan proje neticesinde valilik ve belediye binası önü ile Yeraltı Çarşısı üzerine yönelik düzenlenen proje büyük oranda tamamlandı. Cumhuriyet Meydanı ve Yeraltı Çarşısı üzerinde granit taşla kaplanırken, belediye binası önündeki çevre düzenlemesi devam ediyor. Peyzaj düzenleme çalışmalarının devam ettiği kent merkezinde kaldırımlarda yenileniyor. Vatandaşların dinlenerek oturacakları alanda yapılan 15 adet çelik pergola şemsiye dikkat çekiyor. Ayrıca çevre düzenlemesi kapsamında 1 adet dairesel havuz, yeni eklenecek yaklaşık yüze yakın bitki çeşidi ve ağaçlara monte edilmesi bekleniyor. Belediye başkanlık binası önünde ise yeni oluşturulacak bombeli bir dairesel havuz ise belirlenen noktalara yerleştirilecek çeşitli bitki ve ağaçlar ve led aydınlatma sistemleri ile donatılacak.



Akit Haber


Geri Dön