26 / 04 / 2024

Tokat Yeni Havalimanı geliyor!

Tokat Yeni Havalimanı geliyor!

Tokat Yeni Havalimanı, mevcut Tokat Havalimanı’nın doğu sınırında yapılıyor. Tokat Yeni Havalimanı'nın 2022 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor..



Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Tokat ili, Merkez ilçesi Söngüt köyü mevkiinde "Tokat Yeni Havalimanı" yapılması planlanıyor.

 

Mevcut Tokat Havalimanı; 560 metrekarelik terminal binası, 1924 metre x 30 metre ebadında pist, 1 Adet apron uçak park yeri ile yılda 4 bin 380 uçak ve 150 bin yolcu/yıl kapasiteli oluyor.

 

Mevcut havalimanın bulunduğu bölgede halihazırdaki pistin uzatılamaması ve yeni bir pist yapımının mümkün olmaması sebebiyle, fiziki şartların daha uygun olduğu uygun olduğu yeni bir havalimanının yapımı planlandı.

 

Proje alanı; Söngüt köyü merkezinin 200 metre kuzeyinde, Çerçi köy merkezinin 1200 metre kuzeyinde, Yeşilyurt köyünün 1500 metre güneydoğusunda yer alıyor. Tokat Yeni Havalimanı, mevcut Tokat Havalimanı’nın doğu sınırında bulunuyor.

 

Yapılacak olan Tokat Yeni Havalimanı D-180 kara yoluna (Çankırı-Çorum-AmasyaTokat Karayolu) havalimanı bağlantı yolu ile bağlanacak. Projenin toplam yaklaşık maliyetinin 175 milyon TL olması öngörülüyor.

 

Projenin, yatırım süresinin 2018-2021 yılları arasında olması ve Tokat Yeni Havalimanı'nın 2022 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.

 


Geri Dön