25 / 04 / 2024

Tokat'ın çehresi değişecek!

Tokat'ın çehresi değişecek!

Tokat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Kaya.'Kaledibi kentsel dönüşümü ile Tokat'ın çehresini değiştiriyoruz' dedi.



Tokat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Kaya, 'Kaledibi kentsel dönüşümü ile Tokat'ın çehresini değiştiriyoruz' dedi.


Tokat'ta 6306 Sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun 31.05.2013 tarihli ve 28309 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanun kapsamında Tokat Valiliği ve Çevre Şehircilik îl müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, Tokat Kaledibi Mevkiinde 117.625,337 metre kare büyüklüğündeki bir alan Bakanlar kurulundan geçmek suretiyle 02.09.2013 tarihli ve 28732 sayılı Resmi Gazetede riskli alanlar olarak ilan edilmiştir. 


Tokat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Kaya konuyla ilgili, 'Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından söz konusu riskli alanlarda kentsel tasarım ve planlama çalışmaları devam etmektedir.


Bu kapsamda hazırlanacak olan plan ve kentsel projeler ile; mevcut imar planında da gösterilen yolların açılması, açılacak bu yeni yollarla şehir merkezinin çevre yoluyla bağlantısının rahatlatılması, Tokat Kalesi etrafındaki yerleşime uygun olmayan çöküntü alanların tahliye edilip, restorasyonları büyük ölçüde tamamlanan Danişment-Selçuklu-Osmanlı eserlerinin yoğun olarak bulunduğu bölgelerle Tokat Kalesinin bütünleştirilmesi, Mevcut imar planında da gösterilen rekreasyon alanlarının oluşturulması, buralarda dinlenme alanları, gezi-seyir terasları yapılarak halkımızın hizmetine sunulması planlanmaktadır.' İfadelerini kullandı. 


Kaledibi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kaya, 'Tokat Kalesi altında 535 konut bulunuyor ve bu konutların çoğu risk altında. Bu 535 konutta yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmeden, onları oradan alarak yeni yerleşim yerlerine yerleştirmek istiyoruz ve bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Şu an da bir rezerv alanı arıyoruz ve bu alanı bulduğumuz taktirde çalışmalarımız tüm hızıyla başlayacaktır.' İfadelerini kullandı. 


Gazete Tokat


Geri Dön