28 / 03 / 2024

TOKİ 100 bin yeni konut Konya Altınekin 2. Etap başvuru detayları!

TOKİ 100 bin yeni konut Konya Altınekin 2. Etap başvuru detayları!

TOKİ 100 bin yeni konut Konya Altınekin 2. Etap başvuru detayları haberimizde yer alıyor. Peki TOKİ 100 bin yeni konut Konya Altınekin 2. Etap başvuru tarihleri ne zaman, TOKİ 100 bin yeni konut Konya Altınekin 2. Etap fiyatları ne kadar? İşte yanıtları...



TOKİ 100 bin konut projesi kapsamında Türkiye'nin 7 bölgesinde 81 ilinde ucuz konutlar inşa edilecek. Başvuruların geçtiğimiz günlerde başladığı projeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek.

TOKİ 100 bin yeni sosyal konut projeleri kapsamında Konya'da da 4 bin yeni konut yapılacak.  TOKİ  Konya projeleri şu şekilde; Altınekin 2. Etap, Beyşehir, Ereğli, Halkapınar 3. Etap, Tuzlukçu, Cihanbeyli, Emirgazi, Meram, Selçuklu.

Başvuru döneminin 15 Ocak 2020 tarihinde sona ereceği TOKİ 100 bin konut projesi 17 milyar 300 milyon TL'ye mal olacak. İnşa edilecek projelerle dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi olacak.

TOKİ 100 bin yeni konut projesi kapsamında Konya Altınekin 2. Etap projesinde toplam 204 konut yapılacak. Altınekin TOKİ 2. Etap projesinde 143 adet 2+1 konut, 61 adet 3+1 konut yer alacak.

TOKİ 100 bin yeni konut Konya Altınekin 2. Etap başvuru detayları!

TOKİ 100 bin konut Konya Altınekin 2. Etap projesinde yer alan 2 oda 1 salon konutların brüt alanı 75 metrekare ile 85 metrekare arasında; 3 oda 1 salon konutların brüt alanı 100 metrekare olarak tasarlandı.


TOKİ 100 bin yeni konut Konya Altınekin 2. Etap ödemeleri

TOKİ 100 bin yeni konut Konya Altınekin 2. Etap başvuru detayları!

TOKİ 100 bin yeni konut Konya Altınekin 2. Etap fiyat listesi
Projede yer alan 75 metrekare alana sahip 2+1 konutlar 140 bin lira ile 161 bin lira arasında, 85 metrekare alana sahip 2+1 konutlar 157 bin lira ile 180 bin lira arasında, 100 metrekare alana sahip 3+1 konutlar 160 bin lira ile 210 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarıldı.

TOKİ 100 bin yeni konut Konya Altınekin 2. Etap peşinat detayları


TOKİ 100 bin yeni konut Konya Altınekin 2. Etap projesi kapsamında yer alan 2+1 daireler için en düşük taksit bedeli 894 lira olarak, 3+1 daireler  için ise 1.022 lira olarak belirlendi. En düşük peşinat 2+1 konutlar için 14 bin lira, 3+1 konutlar için 16 bin lira olarak ödenecek.

TOKİ tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında hayata geçirilecek projeler için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular alınacak.

TOKİ 100 bin yeni konut Konya Altınekin 2. Etap başvuru detayları!

Başvuru tutarı 2+1 evler  için : 500 lira
Başvuru tutarı 3+1 evler  için : 1.000 lira

Başvurular; 3 kategoride alınacak;

1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”
2. Kategori olan “En az yüzde 40 Engelli Vatandaşlarımız”
3. Kategori olan “Diğer alıcı adayları”

Başvurusu toplanacak projelerin ihalesi gerçekleştirildikten sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında  “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecek.

Satışa çıkarılan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın web sayfasında duyurulacak.

Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda başvuru yapanlar tarafından satın alınacak konutlar TOKİ’nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile belirlenecek.

Konutların, adet, brüt metrekare, net metrekare ve fiyat bilgileri ihale sonrasında kesinleşecek.

TOKİ 100 bin yeni konut Konya Altınekin 2. Etap başvuru detayları!


Hak sahiplerine konutlar;
Satış fiyatının  yüzde 10’u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar),  kalan tutarın tamamı aylık yüzde  0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecek. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından  konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.)

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak.

Projenin yeterli talebin oluşmaması ya da  mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir biçimde iade edilecek.

TOKİ 100 bin yeni konut Konya Altınekin 2. Etap başvuru şartları

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

1-T.C. vatandaşı olması,

2-Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,

3-Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).

4-Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

5-Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

6-Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

7-Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ”  ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.

 

TOKİ 2020 ucuz konut kampanyasının tüm detayları!

100 bin sosyal konut projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön