28 / 03 / 2024

TOKİ 250 TL taksitli 200 bin konut inşa edecek!

TOKİ 250 TL taksitli 200 bin konut inşa edecek!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşlar için “250 lira taksitle 200 bin” ilave ek konutun planlandığını açıkladı.



TOKİ’nin 2002 yılı başlangıcı itibariyle 2023 hedefinin toplamda 1 milyon konut olduğunu hatırlatan Turan, “İdaremiz 670 bin konut rakamına ulaştı. Şimdi yeni planlamalarımızla birlikte önümüzdeki 9 yıl içinde 550 bine yakın konut yapmış olacağız. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi 250 lira taksitle vatandaşlarımızı daire sahibi yapacağız.” dedi.

 

TOKİ Başkanı Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Şanlıurfa Topçu Meydanı’nda düzenlenen Şehir Hastanesinin temel atma ve kentte yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış törenine katıldı.  TOKİ Başkanı Turan, “Cumhurbaşkanımızın bugünkü açılışları dâhil Şanlıurfa'daki  TOKİ  yatırımlarının toplam değeri 1 milyar 500 milyon liradır.” şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfa’da İdarenin uygulamalarını yerinde inceleyen ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan TOKİ Başkanı, gazetecilere yaptığı açıklamada İdarenin özellikle son yıllarda atağa kalktığını ve Türkiye'nin her tarafında konut inşa ettiğini ifade etti.

 

“Hedef kitlemiz alt gelir grubu”

 

TOKİ Başkanı Turan, “Başta emeklilerimiz ve dar gelirli vatandaşlarımız olmak üzere Sayın Başbakanımızın açıkladığı gibi inşallah 250 lira taksitle vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya gayret edeceğiz. Hedef kitlemiz özellikle alt gelir grubu. Hiç konut sahibi olmamış, konuta erişmekte zorlanan vatandaşlarımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

 

“Oturmayacağımız daireye vatandaşımızı oturtmayız”

 

TOKİ’den konut satın alan vatandaşların memnuniyetini dile getirdiğine vurgu yapan M. Ergün Turan, TOKİ binaları Türkiye'de yapılan en sağlam, en iyi kontrol edilen konutlar. Oturmayacağımız daireye vatandaşımızı oturtmayız.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

 

“Çözüm Süreci'yle bölgede konut talebi arttı”

 

Turan, Çözüm Süreci ile Doğu ve Güneydoğu'da konut talebinin arttığını belirterek, vatandaşların doğdukları topraklarda yaşamak istediklerini söyledi. Huzur ortamıyla bunun artacağını ifade eden TOKİ Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü; “Benim şahsi kanaatim; bölgede çok daha yoğun bir konut talebi var. Çünkü insanlar doğdukları yerde yaşamak istiyorlar. Yani burada huzur ortamı gelişirse ki gelişiyor, inşallah insanlarımız burada yaşamayı tercih edecek. Biz de bu talebi büyük şantiyelerimiz olan Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Mardin'de inşallah hızlı bir şekilde karşılayacağız.”

 

Şanlıurfa’ya 16.153 konut

 

Şanlıurfa’nın TOKİ’nin en çok yatırım yaptığı illerden biri olduğuna dikkat çeken Turan, toplamda 10 bin 104 konutun başlatıldığını, 5 bin 672 konutun tamamlandığını açıkladı. TOKİ Başkanı, “TOKİ olarak proje ve ihale çalışması devam eden 6 bin 49 konutla birlikte Şanlıurfa'ya 16 bin 153 konut yapmış olacağız.” diye konuştu.

 

TOKİ’den Şanlıurfa’ya 1,5 milyar lira yatırım

 

Turan sözlerini şöyle sürdürdü; “Cumhurbaşkanımızın bugünkü açılışları dâhil Şanlıurfa'daki TOKİ yatırımlarının toplam değeri 1 milyar 500 milyon liradır. 1 hastane 5 lise 2 ilköğretim okulu 2 pansiyon 2 cami 3 ticaret merkezini de hizmete açan Cumhurbaşkanımız, Şanlıurfa'da 224'ü Tarımköy konutu olmak üzere toplam 803 konutun hak sahiplerine teslimini de müjdelemiştir.” dedi.


TOKİ Haber


Geri Dön