29 / 03 / 2024

TOKİ 3 günde 3 stat ihalesi gerçekleştirdi!

TOKİ 3 günde 3 stat ihalesi gerçekleştirdi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde ekonomik ömrünü tamamlamış ve müsabakaları karşılamada yetersiz kalan spor tesislerinin yerine UEFA standartlarında modern statlar inşa ediyor...




Türkiye’yi modern statlarla donatan TOKİ, son iki günde İzmir’e inşa edilecek iki stadyumun ihalesini yaptı. Diyarbakır stadının ihalesi ise yarın yapılacak.

 

TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde ekonomik ömrünü tamamlamış ve müsabakaları karşılamada yetersiz kalan spor tesislerinin yerine UEFA standartlarında modern statlar inşa ediyor. İstanbul Seyrantepe ve Mersin Stadı’nı tamamlayarak Türk sporunun hizmetine sunan İdare, 11 stat ve bir kapalı spor salonunun ihalesini yaparak inşa etmeye başladı. İhale, inceleme ve hazırlık aşamasında ise 9 stat bulunuyor.


Stadyum projeleri kapsamda TOKİ, 15 bin kapasiteyle yenilenecek Karşıyaka İlçe Stadı'nın ihalesi dün yaptı. Aynı kapasitede yenilenecek Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın ihalesi ise bugün gerçekleştirildi. İhaleleri kazanan firmalara sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılacak, inşaatın bitmesi için 700 gün süre tanınacak.

 

Diyarbakır stadyumunun ihalesi yarın

 

TOKİ, Doğu ve Güneydoğunun en büyük statlarından biri Diyarbakır’da inşa edecek. 240 dönüm arsa üzerine inşa edilecek Diyarbakır Stadı’nda 666 kişilik protokol tribünü, bin 74 kişilik VİP tribünü, 639 kişilik basın tribünü ve engelli vatandaşlarımız için 253 koltuk yer alacak. Statta ayrıca 645 kapalı ve bin 207 açık olmak üzere toplamda bin 852 araçlık otopark ile 75 araçlık otobüs parkı bulunacak. 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun ihalesi 30 Ocak 2014 tarihinde saat 14.30’da TOKİ’nin  Ankara  Bilkent’teki merkezinde gerçekleştirilecek. 


Toki Haber


Geri Dön