19 / 04 / 2024

TOKİ Afyonkarahisar 750 konut kurası çekildi!

TOKİ Afyonkarahisar 750 konut kurası çekildi!

TOKİ Afyonkarahisar'da inşa edeceği 750 konutun hak sahiplerini, kurayla belirledi. Tınaztepe Spor Salonu'nda gerçekleşen kuraya, çok sayıda vatandaş katıldı...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Afyonkarahisar'da inşa edilecek 750 konutun hak sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

Afyonkarahisar'ın Küçükçobanlı Mahallesi'nde 2+1 tipinde inşa edilecek 500, 3+1 tipinde inşa edilecek 250 konut için toplam 6 bin 973 başvuru geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tınaztepe Spor Salonu'ndaki kuraya, başvuru yapan çok sayıda vatandaş katıldı.

TOKİ uzmanı Levent Cenkci, 2 oda 1 salon konutlar için 3 bin 449 kişi, 3 oda 1 salon konutlar için ise 3 bin 524 vatandaşın başvurduğunu belirtti. 

TOKİ Afyonkarahisar 750 konut kurası çekildi!

Cenkci, konutların yüzde 5'i engelliler, yüzde 10'u şehit alileri, yüzde 15'inin emekliler için sınıflandırıldığını söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti;

"Hak sahibi belirleme işlemlerinin ardından kurada adı çıkanlarla sözleşmeler imzalanacak. Maliyetler yapılıp proje ihaleye çıkacak. İhalenin ardından 3 yıl içinde konutları bitirip teslim etmeyi planlıyoruz. Çıkmayan vatandaşlarımız moralini bozmasın. Afyonkarahisar'da yeni  TOKİ  projeleri yapılacak. Çünkü burada TOKİ projelerine çok büyük ilgi var."

Kurada adını duyan vatandaşlar da büyük sevinç yaşadı.


Geri Dön