25 / 04 / 2024

TOKİ Afyon 864 konut kurası çekildi!

TOKİ Afyon 864 konut kurası çekildi!

Afyonkarahisar Belediyesi’nin girişimleriyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından alt gelir grubu, Afyonkarahisar Belediyesi ve Defterdarlık personeli ile gazeteciler için yapılacak konutların, konut ve hak belirleme kuraları çekildi.



864 kişinin ev sahibi olduğu kuraların çekilişi Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyük heyecana sahne olan kuralar üç ayrı bölümde yapılırken, ilk ev heyecanını yaşayanlar, Afyonkarahisar Belediyesi personeli ve gazeteciler oldu.


AİLELER BÜYÜK MUTLULUK YAŞADI


Hak sahibi olan 215 kişinin oturacakları blok, kat ve daireleri belirlediği kura saat 10.00’da başladı. Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel’in ilk çekilişi yaptığı kurada, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları ve  TOKİ  yetkilisi Ahmet Kuşçu birer hak sahibinin oturacağı konutu belirledi. Kura sonuçları, hak sahiplerinin daha rahat görebilmesi için projeksiyon cihazıyla salonun bir bölümüne kurulan ekrana yansıtıldı. Noter huzurunda gerçekleşen kurada aileler büyük mutluluk yaşadı.


ABDİOĞULLARI’NDAN BAŞKAN ÇOBAN’A TEŞEKKÜR


Kura öncesi kısa bir konuşma yapan Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Afyonkarahisar Belediye personeli ile birlikte yapılan projeyle konut sahibi olan gazeteciler adına desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba ve TOKİ idarecilerinden de çok büyük destek gördüklerini belirten Abdioğulları her birine ayrı ayrı teşekkür ederek, çekilen kuraların hak sahiplerine hayırlı olmasını diledi.


“300 SÖZ VERDİK 864 YAPILACAK”


Kuraların tüm hak sahiplerine hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Allah’tan evi sahibi olmayan diğer tüm ailelere de ev sahibi olmaları dileğinde bulundu. 2014 seçimleri öncesinde aslında 300 konut sözü verdiklerini vurgulayan Başkan Çoban, ancak yoğun talep oluşması ve bu talebin TOKİ tarafından olumlu karşılanması sonrasında konut sayısının 864’a çıktığını söyledi. 2+1 olarak 569, 3+1 olarak 295 konutun yapılacağını kaydeden Başkan Çoban, halkın talebi doğrultusunda ilettikleri konut talebini olumlu karşılayan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve ekibine teşekkür etti.


ABDİOĞULLARI ÇOK YOĞUN ÇABA SARF ETTİ


Gazetecilerin de yer aldığı 215 Adet Toplu Konut Projesi için Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları’nın çok yoğun çaba sarf ettiğini kaydeden Başkan Burhanettin Çoban, “Sanıyorum Sayın Abdioğulları, kendisine bir iş ya da bir ev almak için bu kadar mesai harcamamıştır. Ama basın çalışanlarının ev sahibi olması için Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nu, değerli milletvekilimiz Sait Açba’yı ve bizleri sürekli ziyaret etmek suretiyle inanılmaz bir mücadele sergiledi. Hatta bizleri zorladı desek abartmış olmayız” dedi.


“GELİR GETİRİCİ TOKİ PROJELERİNE KARŞIYIM”


Alt gelir grubuna yönelik projelere daha çok önem verdiğini vurgulayan Başkan Çoban, “2009 seçimlerinde TOKİ’nin gelir getirici konut projesi yapmasına arzu etmiyorum ve karşı çıkıyorum demiştim. Bu zamana kadar da böyle bir proje yaptırmadım” ifadelerini kullandı. Daha önce, AKÜ, Devlet Hastanesi, Afyon Valiliği, İl Özel İdaresi ve Belediye çalışanları ile gazeteciler için ayrı bir 2+1 ve 3+1 proje talep ettiklerini hatırlatan Başkan Çoban; “Fakat istediğimiz kadar müracaat alamadık. Ancak ihale yapılıp konutlar başlayınca talepte bulunan kişiler oldu ama iş işten geçti. Sadece gazetecilerden az sayıda kişiyi 2+1 konutlarda boş kontenjanlarda değerlendirildi” diye konuştu.


“TOKİ DÜŞÜK GELİRLİ AİLELERE FIRSAT SAĞLIYOR”


Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel de TOKİ’nin geliri düşük ailelerin ev sahibi olması için önemli bir fırsat sağladığını belirterek, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Kuraların hayırlı olmasını temenni eden Yücel, hak sahiplerinin evlerinde sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde oturmasını diledi. Afyonkarahisar Belediyesi personeli ve gazetecilerin ardından, Defterdarlık personeli için yapılacak 217 Adet Toplu Konut Projesi’nin konut belirleme kurası çekildi. Bir önceki kurada olduğu gibi hak sahibi olan 217 kişi oturacakları blok, kat ve daireleri belirledi.


SEVİNÇ VE HÜZÜN BİR ARADA YAŞANDI


toki-kura-heyecaniGünün en büyük heyecanı, alt gelir grubuna yönelik yapılacak 432 konutun hak sahiplerinin belirlendiği kurada yaşandı. Ali Çetinkaya Mahallesi’nde yapılacak konutlar için başlangıçta 255 adet olarak belirlenen konut sayısı, yoğun talep nedeniyle 432’ye çıkartılarak, hem daha çok insanın ev sahibi olması sağlandı hem de kura şansı arttırılmıştı. 580 kişinin müracaat ettiği kurada, sevinç ve hüzün bir arada yaşandı. Kurada ismi çıkanlar çığlıklar atarak büyük sevinç yaşarken, bazıları sevinçten gözyaşlarına hakim olamadı. 50 kişilik yedek liste dahil tüm isimler okunduğunda, ismi okunmayan 148 vatandaş ise büyük üzüntü yaşadı.


“SÖZÜMÜZÜN ARKASINDA DURDUK”


Kura çekimi öncesi vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “2014 seçimleri öncesinde, alt gelir grubuna mensup 300 aileyi konut sahibi yapma adına bir sözümüz olmuştu. Seçim sonrası Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun destekleriyle TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Bey’in talimatıyla proje çalışmalarımız başladı ve Belediyemize talep toplama yetkisi verildi. Bize gönderilen yazıda 255 kişiye 2+1 75 metrekare civarında konut verilebileceği ifade edildi. Bizde bunu halkımıza duyurup müracaatları kabul etmeye başladık. Afyonkarahisar merkezde oturmayanların müracaatlarını kabul etmedik. Eğer kabul etseydik, binin üzerinde müracaatla karşı karşıya kalacaktık. Buna rağmen 580 vatandaşımız müracaat etti. Tabii 580 kişiden 255 kişiyi konut sahibi yaparken bir takım vatandaşlar üzülecekti ” dedi.


“DÜNYADA AÇ VE AÇIKTA İNSAN KALMASIN İNŞALLAH”


Başkan Çoban konuşmasını şöyle tamamladı: ” Bunun üzerine tekrar TOKİ yetkilileri ile irtibata geçtik. İlave arsalar bulunarak TOKİ’den bu sayının arttırılmasını istedik. Nihayetinde talebimiz kabul edildi ve konut sayısı 255’ten 432’ye çıktı. İnşallah burada 580 kişi adına hak belirleme kurası yapılacak. Bu kurada da yüzde 70 civarında vatandaşımız buradan mutlu olarak ayrılacak. Geri kalan yüzde 30 kısma da en kısa zamanda Cenab-Allah’tan konut sahibi olmalarına dua etmekten ya da yeni projelerimizde onları davet etmekten başka çaremiz yok. Bu vesileyle her işimizde olduğu gibi bizim önümüzü açan, taleplerimizi yetkililere ileten Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu Bey’e, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Bey’den en alt seviyedeki tüm arkadaşlarımıza yakın ilgilerinden dolayı Afyon halkı adına teşekkür ediyorum. Allah, yuvalarınızda eşinizle, dostunuzla, ailelerinizle, komşularınızla sağlık, afiyet içerisinde mutluluk içerisinde yaşamayı nasip etsin. Dünyada aç ve açıkta insan kalmasın inşallah” 


Afyonkarahisar Belediyesi



Geri Dön