29 / 03 / 2024

TOKİ Afyonkarahisar Dinar'a 213 konut inşa ediyor!

TOKİ Afyonkarahisar Dinar'a 213 konut inşa ediyor!

Afyonkarahisar Dinar Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Dinar'a bağlı Suçıkan Mahallesi'ne yapılması planlanan 213 adet toplu konut projesinin ihalesi yapıldı.



Afyonkarahisar Dinar İlçesi'ne yapılması planlanan 213 adet konutun ihalesi gerçekleştirildi. Dinar Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Dinar'a bağlı Suçıkan Mahallesi'ne yapılması planlanan 213 adet toplu konut projesinin ihalesi yapıldı. Geçtiğimiz pazartesi günü ihalesi gerçekleşen konutlar Tünel Kalıp Sistemiyle inşa edilecek. İçerisinde 213 Adet Konut, Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle 2 Adet Ticaret Merkezi, 1'er Adet Camii ve Teshin Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi bulunan projenin ihale edilmesi ilçedeki vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.  TOKİ  konutlarının ihale tarihinden itibaren şartnameye göre 550 gün içinde teslim edilmesi bekleniyor. 




Afyon Kocatepe Gazetesi





Haber Afyon Kurtuluş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Afyonkarahisar Dinar Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) taralından Dinar'a bağlı Suçıkan mahallesine yapılması planlanan 213 adet toplu konut projesinin ihalesi yapıldı. 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 14:00'da ihalesi gerçekleşen konutlar tünel kalıp sistemiyle inşa edilecek. Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "İçerisinde 213 adet konut, konvansiyonel kalıp sistemiyle 2 adet ticaret merkezi, 1'er Adet Cami ve ısıtma merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi bulunan projenin ihale edilmesi vatandaşları da sevindirdi. Dört gözle Toplu konut bekleyen vatandaşlar, ilerleyen zamanlarda yapılması planlanan 500 adet konutun da ihalesinin bir an önce yapılmasını bekliyor. İhale tarihinden itibaren şartnameye göre 550 gün içinde teslim edilmesi beklenen 213 adet konut bir nebze dahi olsa konut piyasasındaki pahallılığı düşürebileceği yönünde yorumlar yapılmakta. Belirli bir peşinat ile aylık ödemeli olacak olan 213 konut için şimdiden çok yoğun bir talep yaşanması beklenmekte. Vatandaşlar büyük bir heyecan ile Toplu konut projelerini beklediklerini ve biran önce inşa edilmesini temenni ettiklerini belirttiler. 213 adet konutun şartlanılın da ne olacağını merak eden vatandaşlar, 'Başvuru ve ödeme şartlarının ne olacağını açıklamalarını bekliyoruz' dediler.''



Afyon Kurtuluş Gazetesi


Geri Dön