28 / 03 / 2024

TOKİ Afyonkarahisar'da 246 konutun temelini attı!

TOKİ Afyonkarahisar'da 246 konutun temelini attı!

Veysel Eroğlu, TOKİ tarafından Afyonkarahisar´da yaptırılan 246 Konutun temel atma törenine katıldı



Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Millete hizmet için önce sevmek gerekir. Bu vatanı, bu milleti, bu bayrağı sevmek gerekir. Biz 8 yıldır bu vatanı, bu milleti, bu bayrağı severek hizmet ediyoruz. Bizim hizmetlerimizi hayal bile edemeyenler var" dedi.

TOKİ tarafından Afyonkarahisar´ın Şuhut ilçesinde yaptırılan 75 yataklı Devlet Hastanesi temel atma törenine katılan Eroğlu, yaklaşık 50 yıldır hizmet veren Devlet Hastanesinin ömrünü tamamladığını ve modern ve çağdaş bir hastane olarak ilçe halkının hizmetine sokacaklarını söyledi.

Eroğlu, "Temelini attığımız bu hastane modern ve insanımıza yakışır bir hastane olacaktır. 50 odası tek kişilik, 25 odası da ikişer kişilik güzel bir hastane olacak. Bölge insanımıza hayırlı olsun" dedi.

Yeni  TOKİ  tarafından Afyonkarahisar´da yaptırılan 246 Konutun temel atma törenine katılan Eroğlu, Afyonkarahisar´ın Ege´nin yıldızı olacağını söyledi. Termal tesisleriyle atılan adımların spor, sağlık ve yeşillendirmeyle devam ettiklerini belirten Eroğlu, Afyonkarahisar´ın termal başkenti durumunda olduğunu ifade etti.

SPOR, SAĞLIK, KONGRE BAŞKENTİ
Afyonkarahisar´da TOKİ tarafından yapılacak dev spor tesislerinin 13 Ağustos günü ihalesinin yapıldığını belirten Eroğlu, şunları söyledi:

"Termal turizm alanında Başkent olan Afyonkarahisar, yapılacak spor tesisleriyle de Başkent olacaktır. Biz bunu söylüyoruz ve yaptıklarımızla da bunu ispatlıyoruz. Buraya yapılacak spor tesisleri bazılarının hayal bile edemeyeceği tesisler. Termal tesislere gelen misafirlerimiz buralarda da yararlanacaktır. Ayrıca spor ve termali bir arada buluşturarak, Afyonkarahisar´ı bir dünya kenti haline getireceğiz."

Son yıllarda Afyonkarahisar´da yapılan termal tesislerin ili sağlık alanında da başkent yapacağını belirten Eroğlu, dünyanın bir çok ülkesinde fizik tedavi için Afyonkarahisar´a gelenlerin olduğunu hatırlattı.

Eroğlu, "Termal sağlık alanında dünyanın bir çok ülkesinden fizik tedavi için gelen insanlar var. Bunlara misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstermemiz gerekir. Hollanda´dan Suudi Arabistan´a, Moğolistan´a kadar bir çok ülkenin insanı fizik tedavi için geliyor. Yeni yapılacak 5 yıldızlı termal tesislerle bu gelenlerin sayısı da önemli oranda artacaktır" dedi.

Afyonkarahisar´ın Türkiye´nin kavşak noktasında olması nedeniyle ulaşımın oldukça kolay olduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, ilin karayollarında bölünmüş yol atağının tamamlandığını söyledi.

Afyonkarahisar´dan İstanbul´a, Afyonkarahisar´dan Ankara´ya ve İzmir´e daha kolay gidilebildiğini belirten Eroğlu, Afyonkarahisar´ın termal başkentinin yanında Kongre Merkezi konumunda olduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu, "Afyonkarahisar için bugüne kadar ne söylediysek yaptık ve gerçekleştirdik. Bunlar bizim size olan sevgimizden kaynaklanıyor. Millete hizmet için önce sevmek gerekir. Bu vatanı, bu milleti, bu bayrağı sevmek gerekir. Biz 8 yıldır bu vatanı, bu milleti, bu bayrağı severek hizmet ediyoruz. Bizim hizmetlerimizi hayal bile edemeyenler var. Yapılan tesislerle Afyonkarahisar en kısa sürede Kongrelerin yapıldığı bir başkent olacaktır" diye konuştu.

-TOKİ ÇALIŞMALARI
Ülke genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar´da da TOKİ´nin çok büyük çalışmaları olduğunu belirten Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar´da TOKİ tarafından 3 bin 743 konutun tamamlandığını söyledi.

TOKİ tarafından ülke genelinde yapılan konutların ise 400 binin üzerinde olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"TOKİ daha önceki hükümetlerin döneminde de vardı. Nasıl çalışıyordu biliyorsunuz. Bizim hükümetimiz döneminde ise TOKİ, 400 binin üzerinde konut yaptı. TOKİ´nin tüm çalışanlarını kutluyorum. Bu şu demektir. Ortalama 100 bin nüfuslu 20 Anadolu şehri demektir. Yani her konutta 5 kişi oturduğunu ele alırsanız, 2 milyon kişiye konut demektir. Bu da bir Anadolu şehrinin 100 bin nüfuslu olduğunu düşünürseniz, 20 kent, 20 şehir demektir."

TOKİ´nin temel atma törenlerine Eroğlu´nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar Milletvekilleri Sait Açba, Halil Aydoğan ve Ahmet Koca, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve diğer protokol üyeleri de katıldı.
AA


Geri Dön