26 / 04 / 2024

TOKİ alım gücü düşük vatandaşları konut sahibi yapıyor!

TOKİ alım gücü düşük vatandaşları konut sahibi yapıyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sosyal konut üretiminde devletin girişimci ve üretici bir kurumu olan TOKİ'nin özellikle piyasa şartlarında alım gücü düşük vatandaşları konut sahibi yaptığını söyledi...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulundaki 2019 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde hükümet adına konuştu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Oktay, yerel hizmetlerin yerinde, daha etkin ve kaliteli şekilde sunulabilmesi için mahalli idarelere hem daha fazla görev ve sorumluluk verdiklerini hem de bütçeden ayrılan kaynağı artırdıklarını söyledi.

Oktay, şehit yakınları ile gazilerin istihdam hakkının kapsamını da genişlettiklerini belirterek, öte yandan eğitim desteği, faizsiz konut kredisi desteği, ücretsiz seyahat hakkı, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti gibi birçok alanda sosyal ve ekonomik destek vermeye devam ettiklerini belirtti. 

Oktay, sosyal konut üretiminde devletin girişimci ve üretici bir kurumu olan Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) özellikle piyasa şartlarında alım gücü düşük vatandaşları konut sahibi yaptığını söyledi. Oktay sözlerine şu şekilde devam etti; "TOKİ'nin son 10 yıllık konut üretim ortalaması yıllık yaklaşık 55 bindir. Bu konutların satışında, dar ve orta gelir düzeyindeki vatandaşlarımız yanında, engelliler, şehit aileleri ve maluller ile emekliler için de kontenjan ayrılıyor" 

 

TOKİ  Ankara  Kuzeykent başvuruları başladı!

TOKİ 606 ucuz konutu satışa çıkardı!

TOKİ 11 ildeki 60 konutu, 25 ildeki 265 iş yerini satıyor!


Geri Dön