19 / 04 / 2024

TOKİ Antakya'ya 550 yeni konut yapacak!

TOKİ Antakya'ya 550 yeni konut yapacak!

Bugüne kadar Antakya'ya bin 880 toplu konut kazandıran TOKİ, önümüzdeki yıl bin 500 toplu konut daha yapacak



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Antakya Belediyesi işbirliğiyle Günyazı mevkiinde inşaat faaliyetleri devam eden 770'i alt gelir, 186'sı orta gelir grubuna yönelik toplam 956 konutun kura çekim töreni gerçekleştirildi. Antakya Spor Salonu'nda yapılan toplu konut kura çekim törenine Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, Antakya Belediye Başkam Doç.Dr.Lütfü Savaş, Belediye Başkan Vekili Serdar Güven,  TOKİ  yetkilileri, Hatay 2.Noter Vekili Recep Alkan ve toplu konutlara başvuruda bulunan vatandaşlar ve yakınları katılım gösterdi.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş; kura çekimi öncesinde, "Belediye olarak TOKİ'yle 2005 yılından bu yana çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bugüne dek toplamda bin 880 konutu Antakya'ya kazandırdık" açıklamasında bulundu.

Antakya'da talep ve ihtiyaç oldukça TOKİ'ye arsa sağlamaya devam edeceklerini belirten Savaş, "Saraycık mevkiinde 4'üncü etap bin-bin 500 civarında konut için 86 dönümlük arsa tahsisini TOKİ'ye yapmış durumdayız. Hedefimiz Antakya'da ev sahibi olmayan kimseyi bırakmamak" dedi.

ntvmsnbc

 


Geri Dön