19 / 04 / 2024

TOKİ Antalya 100'üncü Yıl spor tesislerinin imar değişikliği iptal edildi!

TOKİ Antalya 100'üncü Yıl spor tesislerinin imar değişikliği iptal edildi!

Antalya 2'nci İdare Mahkemesi, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), 'kentsel ve bölgesel spor alanı' olarak planlanan 100'üncü Yıl spor tesislerinin imar değişti.



Antalya 2'nci İdare Mahkemesi, Toplu Konut İdaresi tarafından (TOKİ), 'kentsel ve bölgesel spor alanı' olarak planlanan 100'üncü Yıl spor tesislerinin 'ticaret ve turizm alanı' olarak planlamasına ilişkin imar değişikliği iptal edildi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Muratpaşa Belediyesi, Antalya Stadı'nın yanındaki 40 bin metrekarelik alanın  TOKİ  tarafından ticaret ve turizm alanı olarak planlanmasını mahkemeye taşıdı. Belediye, önceki planlarında 'kentsel ve bölgesel spor alanı' geçen bölgenin TOKİ'nin ticaret ve turizm alanı kullanım alanına dönüştüren planlarını iptal etmesini istedi.

Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda karar verildi. Buna göre, mahkeme TOKİ'nin yaptığı 25 bin, 5 bin ve binlik planların iptaline karar verdi. Kararda şu ifadeler yer aldı: “Yapılaşma koşulları ile yoğunluğun artırıldığı ve alanın kamusal alan niteliğini yitirdiği, kentsel dokunun doluluk-boşluk dengesinin bozulduğu, kent ve bölge halkının ruhsal ve fiziksel gereksinimlerini karşılayacak ve sağlıklı gelişimini destekleyecek, erişilebilir konumdaki ve tekrar oluşturulması olanaklı görünmeyen bir spor alanının yitirildiği, önerilen kullanımların yoğun olan taşıt trafiğini daha da artıracağı anlaşıldı."

Plan değişikliği ile kent nüfusunun ihtiyacını karşılayan bir spor alanının kaldırılmasından kentlilerin olumsuz etkileneceği ifade edilen açıklamada şu açıklamalar yapıldı: “Uygulama imar planı değişikliğinde önerilen 1.50 inşaat alanının ne kadarının ticaret fonksiyonu, ne kadarının turizm fonksiyonu olarak kullanılacağının ayrıştırılmadığı, bunun uygulamanın nasıl yapılacağı konusunda belirsizliklere yol açtığı anlaşıldı. İmar planı değişikliği, imar mevzuatına, planlama tekniğine, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı sonucuna ulaşılmıştır."


Geri Dön