28 / 03 / 2024

TOKİ Antalya Akseki'de 409 konut inşa edecek!

TOKİ Antalya Akseki'de 409 konut inşa edecek!

TOKİ, Akseki Belediyesi’nin talebi doğrultusunda Sarıhacılar Mahallesi’nde dar gelirli aileler için 409 adet konut yapacak. Projenin toplam maliyeti 34 milyon 566 bin lira olarak belirlendi.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Akseki’de dar gelirli aileler için 409 ayrı konut yapacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlayan proje alanın yüz ölçümü toplam 69 bin 596 metrekare.  Projede 1 adet ticaret merkezi ve 1 adet cami de yer alıyor. Projenin toplam maliyeti 34 milyon 566 bin lira.


ÇED süreci başladı


Proje ÇED süreci tamamlanmasına müteakip, ihale sonuçlarına bağlı olarak yüklenici tarafından projenin inşaat yapım çalışmalarına başlanılacak ve 14 ayda bitirilecek. Akseki Belediyesi’nce konut yapımı için TOKİ’ye önerilen alanda mevcut imar planına göre çok sayıda yüzölçümü küçük parseller bulunmakta iken  TOKİ  tarafından vaziyet planı çalışıldı ve belediye buna göre imar uygulaması yaptı. Son uygulama ile bu küçük parseller birleşerek iki konut adasına dönüştürüldü.


Yerel yönetimlerle işbirliği


58-59 ve 60. Hükümetlerin Acil Eylem Planı’nın Sosyal Politikalar başlığı adı altında, yerel yönetimlerle işbirliği sağlanarak kentlerdeki gecekondulaşmanın önlenmesi ve mevcut gecekondu alanlarının iyileştirilmesi-dönüştürülmesi ve dar gelirlilerin kira öder gibi kısa sürede ev sahibi olmalarının sağlanması hedeflendi. TOKİ, 2003 yılında gerçekleştirilen yasal düzenlemeler çerçevesinde, kentsel dönüşüm projelerinde de faaliyet göstermek üzere yetkilendirilmişti.


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön