26 / 04 / 2024

TOKİ Antalya Stadyumu'nun tribünleri dışarıdan hazır getirilecek!

TOKİ Antalya Stadyumu'nun tribünleri dışarıdan hazır getirilecek!

Maliyeti 100 milyon liranın üzerinde olması beklenen TOKİ Antalya Stadyumu projesinde değişikliğe gidildi. Projede yerinde dökme beton ile yapılması planlanan tribünlerin dışarıdan hazır getirilmesine karar verildi...



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihalesi yapılan Antalya Stadyumu'nun inşa çalışmaları devam ediyor. 23 Haziran'da temeli atılan stadyum inşaatında, ihaleye çıkılan proje üzerinde değişikliğe gidildiği öğrenildi. 33 bin kişilik stadyum için ilk olarak Dilek Sabancı Spor Salonu'nun yıkımı yapılırken, stadyumun yapılacağı ı alan molozlardan temizlendi. 

Hafriyat çalışmasının da yapıldığı alanda tribünler noktasında sıkıntı yaşandığı ve bu nedenle projede değişikliğe gidildiği öğrenildi. 


TRİBÜNLER DIŞARIDAN

Antalya Stadyum Projesi Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Şeref Sertaç Çelik, projede tribünlerin yapım şekliyle ilgili değişiklik yapıldığını doğruladı. Çelik, "İlk projede yerinde dökme beton yapılacak olan tribünler noktasında sıkıntı yaşandı ve bu nedenle değişiklik yapılmasına karar verildi. Tribünler dışarıdan hazır getirilecek. 

Proje değişikliği ile ilgili çalışmaları yakın zamanda tamamlayacağız. Tribün değişikli nedeniyle temelde ve kolonlarda değişiklik yapılacak


Antalya Hilal Gazetesi


Geri Dön