26 / 04 / 2024

TOKİ arsa kura sonuçları ne zaman açıklanıyor? TOKİ arsa kuraları ne zaman?

TOKİ arsa kura sonuçları ne zaman açıklanıyor? TOKİ arsa kuraları ne zaman?

TOKİ arsa başvurularının 15 Kasım’da sona ermesinin ardından, gözler TOKİ arsa kura çekim tarihlerine çevrildi. Noter huzurunda yapılacak olan kura çekiminin ardından tahsis süreci de başlamış olacak.



TOKİ ARSA ÖDEME PLANI NASIL?

TOKİ arsa tahsis bedelinin onda birini peşin geriye kalanı ise 9 yılda tercihe göre aylık veya yıllık eşit taksitler ile ve faizsiz olarak ödenecek.

Taksit ödeme tarihi; peşinat bedelinin ödenmesinin ardından borçlanma tarihi, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 yıl sonraki tarih olacaktır.

Taksitler, peşinat tutarının yatırılmasından 1 yıl sonra başlamak üzere, yıllık taksitler olarak 9 yılda 9 eşit taksit ile veya aylık taksitler halinde 108 ayda ödenebilecek.

Ancak sözleşme aşamasında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden yalnızca biri tercih edilecektir.

HAK SAHİPLİLİĞİ SONRASI TAHSİS SÜRECİ NASIL OLACAK?

Arsa tahsis bedelinin onda biri peşin geriye kalanı 9 yılda, tercihe göre aylık veya yıllık eşit taksitler ile ve faizsiz olarak ödenecek.

Kesinleşen arsa tahsisinin ardından tahsis sahibinin yükümlülüklerini yerine getirmesini teminen noter onaylı taahhütname alınacak.

Banka sözleşmesinin ardından peşinat dekontu, noter onaylı taahhütname gibi bütün belgelerin teslimi sonrasında tapu devri ipotekli ve takyitli olarak yapılacak.

Vakıfbank’tan emeklilere 15 bin lira düşük faizli kredi!

İslam Memiş’ten çiftçilere kritik uyarı: Bu belgeyi mutlaka alın!

Son hesaplamalar yapıldı! En düşük memur maaşı bu kadar olacak!


Geri Dön