26 / 04 / 2024

TOKİ bambaşka bir şehircilik örneği oluşturdu!

TOKİ bambaşka bir şehircilik örneği oluşturdu!

Elazığ, Bingöl, Tokat, Kütahya, Uşak, Çorum ve Amasya ziyaretlerinde kentsel yatırım projelerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 yılda Anadolu şehirlerinin çehresinin değiştiğini söyledi.



 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ, Bingöl, Tokat, Yozgat, Kütahya, Uşak, Çorum ve Amasya ziyaretlerinde, şehirlerdeki dönüşüm çalışmaları ile büyük yatırım projelerini değerlendirdi.

HAVALİMANI 2020’DE HİZMETE GİRECEK


Yozgat’ta TOKİ’nin inşa ettiği 6 bin konutun hak sahiplerine teslim edildiğini, 641 konutun da inşa edilmekte olduğunu belirten Erdoğan, şehre yapılan sağlık ve eğitim yatırımlarından söz etti. 250 yataklı Sorgun Devlet Hastanesi’ni modern tesislerle donattıklarını aktaran Erdoğan, kuruluşu tamamlanan Hukuk Fakültesine öğrenci alınmaya başlanmasıyla ve Sorgun’da inşa edilecek Veterinerlik Fakültesiyle, 18 bin öğrenci kapasiteli üniversitenin çok daha güçleneceğini söyledi. Erdoğan ayrıca, hızlı tren hattında çalışmaların devam ettiğini ve bu yıl inşasına başlanacak havalimanının 2020’de hizmete gireceğini söyledi.

TOKAT’A 1,5 MİLYAR TL’LİK YOL PROJESİ


Son 15 yılda Tokat’a 12 katrilyon yatırım yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “7 bin 875 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtları, 1.745 yeni derslik, 15 spor tesisi ve 23 sağlık merkezi inşa ettik.  TOKİ  aracılığıyla kentte 5 bin 71 konut projesi başlattık” dedi. 

Tokat’ta yapımı süren yaklaşık 1,5 milyar TL’lik 9 adet yol projesi olduğunu söyleyen Erdoğan, Tokat çevre yolu köprüleri yapımının da planlanan projeler arasında olduğunu kaydetti. Erdoğan ayrıca, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı projesinin ihale sürecinde olduğunu söyledi.

“ELAZIĞ’A 15 YILDA 13 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPILDI”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ’a 15 yılda okuldan hastaneye, barajdan toplu konuta 13 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını söyleyerek, bu sayede şehrin çehresinin değiştiğini vurguladı. Kömürhan Köprüsü’nün yeniden yapımının, tünelleri ve bağlantı yollarıyla bitmek üzere olduğunu belirten Erdoğan, Elazığ Havalimam’nın 1 milyonu aşan yolcu trafiğine ulaştığını ve 2’nci pisti için çalışmaların ilkbaharda başlayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehir Hastanesi’nin de yıl bitmeden açılacağını kaydetti.

"UŞAK’IN YILDIZI PARLADI"


Uşak’a bugüne kadar 6,5 milyar TL’lik yatırım yapıldığını, kentin her açıdan kalkındığını ve büyüdüğünü ifade eden Erdoğan, TOKİ’nin şehirde 3.517 konutu tamamladığını, 777 konutun ihalesinin devam ettiğini söyledi. 43 bin metrekare alanda gerçekleşen Tabakhane Dönüşüm Projesi’ni çok başarılı bulduğunu belirten Erdoğan, “TOKİ, oradaki tüm binaları dönüşümle kaldırarak gerek konutları gerekse dükkânlarıyla bambaşka bir şehircilik örneği oluşturdu” diye konuştu. Tabakhane Deresi’nin yanındaki alanda da TOKİ’nin çalışma yapacağını belirten Erdoğan, yatırım ve desteklerle Uşak’ın yıldızının parladığını ifade etti.
Uşak’a 725 milyon TL tarımsal destek verdiklerini aktaran Erdoğan, son 15 yılda 17 baraj ve 12 gölet yapımıyla Uşak’ın kalkınmasına önemli katkılar sağladıklarını belirterek, şehre eğitim ve sağlık alanında da önemli yatırımlar yapıldığını kaydetti.

“BİNGÖL CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ”


Yapılan yatırımlarla Bingöl’ün cazibe merkezine dönüştüğü¬nü, üretim, sanayi ve istihdamda kentin büyük atılımlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Erdoğan, “İl merkezi ve ilçelerdeki hastanelerimizi yeniledik. Bingöl Merkez Devlet Hastanemize 200 yataklı bir blok daha ilave ederek hastanenin kapasitesini artırdık. 30 milyon TL’lik bir yatırımla 7 ay gibi kısa bir sürede modern bir köprü inşa ettik” dedi.

Erdoğan, Bingöl’e 110 bin metrekarelik bir alana cazibe merkezi ve turizm kompleksi inşa edeceklerini ve eski hükümet konağını altı otopark, üstü kent meydanı olacak şekilde düzenleyeceklerini söyledi. Yatırım maliyeti 1,6 milyar TL olan 6 adet yol projesinin devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı, “Bingöl şehir merkezinin 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşıladık. Son 15 yılda Bingöl’e 103 milyon TL’si hayvancılık olmak üzere toplam 196 milyon TL tarımsal destek verdik” diye konuştu.

AMASYA’YA 5 BİN SOSYAL KONUT


Bugüne kadar Amasya’ya 9 katrilyonluk yatırım yaparak şeh¬ri her alanda çok önemli hizmetlere kavuşturduklarını vurgulayan Erdoğan, TOKİ’nin inşasını yürüttüğü 5 bin sosyal konutun önemli bir bölümünün sahiplerine teslim edildiğini kaydetti. Erdoğan, şehrin lokomotifi olan Amasya Üniversitesi’nin 18 bin öğrencisiyle büyüyen bir eğitim öğretim kurumu olduğunu belirterek, altyapı yatırımlarının kesintisiz sürmekte olduğunu hatırlattı. İhalesi yapılan Samsun-Amasya-Çorum-Ankara hızlı tren hattının yakında inşasına başlanacağını söyleyen Erdoğan, modernize edilen Merzifon Havalimam’nın güzergâh ve sefer sayısının artırılmasına dönük çalışmalar yapıldığını ifade etti.

“ÇORUM, TOKİ İLE YENİ BİR MEYDAN KAZANDI”


Çorum’daki temaslarında şehre yapılan 12 milyar TL’lik yatırımdan söz eden Erdoğan, Devane’de inşa edilen TOKİ konutlarıyla birtaraftan gecekondu sorununun çözüldüğünü, diğer yandan kente yeni bir meydan kazandırıldığını ifade etti. 7 hastane ve 4 sağlık ocağı ile sağlık alanındaki gelişmeleri de aktaran Erdoğan, “Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 155 bin metrekarelik kapalı alanı, 1.600 araç¬lık otoparkı ve 800 yatağıyla bölgenin en modern sağlık kuruluşlarından biri oldu. 100 yataklı İskilip Devlet Hastanesi’yle birlikte 5 adet sağlık yatırımımızın inşası devam ediyor” dedi. Çorum'un tarım ve hayvancılıkta öncü bir kent olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçiye 1,2 milyar TL tarımsal destek verildiğini kaydetti.


Geri Dön