20 / 04 / 2024

TOKİ başvuru şartları 2022 peşinat ne kadar?

TOKİ başvuru şartları 2022 peşinat ne kadar?

TOKİ başvuruları ev alacak kişilerin ya da ev almayı düşünen vatandaşların gündeminde yer alıyor. TOKİ peşinatları bu noktada en çok araştırılan konuların başında geliyor. İşte merak edilen o detaylar…



  • Başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden alınıyor,
  • Bankaya başvuru ücreti ödeniyor,
  • Kura çekiminin olacağı tarih bekleniyor,
  • Kurada isminizin çıkmaması durumunda başvuru ücreti geri veriliyor,

TOKİ projeleri için başvurular evin bulunduğu il ya da ilçedeki Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden gerçekleştirilir. Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru yapılabilecek.

2022 TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 20 ilde 204 iş yerini 1 Eylül ayında açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. Alıcılar iş yerlerine yüzde 25, yüzde 50 peşinat ve 120 ay vadeyle sahip olurken Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde peşinat fiyatları ise henüz açıklanmadı.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TOKİ kapsamında hayata geçecek olan projelerinin sonuçları, kura başvuru işlemlerinin bitmesi ile hemen sonra da Kasım ayında kura çekimi ile netlik kazanması bekleniyor.

Ev alacak kişileri ilgilendiren ve büyük ilgi gören Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı sosyal konut projesine dair olarak temel atma sürecine başlanacak. Vatandaşların yoğun ilgisini gören ve 5 milyonu aşan başvuruların ardından başvuru süreci sonlandığı zaman 25 Ekim 2022'de 17 ilde 5 bin konutun temelinin atılması planlanıyor

TOKİ BAŞVURUSUNDA DAİRE SEÇİLİYOR MU? TOKİ KONUT BELİRLEME KURASI NEDİR?

TOKİ sosyal konut başvurular, konut tipi bilindiği üzere 2+1 ve 3+1 konutlar yapılacak ve herhangi bir ayrım olmaksızın, proje kapsamında başvuru yapılacaktır. Daha detaylı bilgi verirsek de hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile netliğe kavuşacaktır.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADE EDİLECEK Mİ?

TOKİ sosyal konut başvuru ücreti olarak 500 TL alınmaktadır. TOKİ başvuru ücreti, IBAN aracılığıyla ödenebilecek. Diğer taraftan ödemeler, ATM’ler aracılığıyla da yapılmaktadır.

TOKİ’den ev çıktığını nasıl öğrenebilirim?

TOKİ kura çekimi ne zaman 2022? TOKİ kurası ne zaman?


Geri Dön