26 / 04 / 2024

TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? Yeni TOKİ projeleri hangi şehirlerde?

TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? Yeni TOKİ projeleri hangi şehirlerde?

'TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya TOKİ ucuz konut başvuruları başladı mı?' sorularının yanıtları en çok araştırılan konuların başında geliyor.



Vatandaşlarımızın fiyat artışlarından etkilenmemesi adına, dar gelirli vatanşalarımız konut sahibi olabilsin diye yaptık. Bugün 1 milyon 137 bin'e geldik. Bu Türkiye'den başka dünyanın hiçbir yerinde yok. 20 yılda vatandaşasına hiçbir ülke bu kadar konut teslim etmemiş

Proje 81 ilde başlayacak

TOKİ tarafından yapılan bu projenin bu yılda yapılacağını hatırlatan Bakan Murat Kurum, "Bu projeyi Sn. Cumhurbaşkanımız ağustos ayında milletimize açıklayacak. 81 şehimizde vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu, konut fiyatlarının arttığı illerde bu projeyi hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımız aidat ödercesine düşük ödemelerle ev sahibi olabilecek.

Bu projeye ek olarak istihdamı artırmak için küçük ve orta ölçekli sanayicimize destek olacak başka bir projeyi de hayata geçiriyoruz. Küçük ve orta ölçekli sanayi siteleri insa ederek sosyal konut uygulamasında olduğu şekliyle az miktarda peşinatlarla, ufak taksitlerle iş insanlarımızın bu işletmelere sahip olmalarına yardımcı olacğaız. 81 şehrimizde bu uygulamayı yapacağız." dedi.

TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? Yeni TOKİ projeleri hangi şehirlerde?

Bakan Kurum ayrıca ihtiyaç olan şehirlerde projeyi tamamlayacaklarını ifade ederek "Tıpkı sosyal konut projesinde olduğu üzere alanları belirleyi vatandaşlarımızın taleplerini alacağız. Belirlenen şartlara uyan vatandaşlarımız proje için başvuracak."

Editörün Notu: Bu haber 14 Haziran 2022, saat 22.37'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 28 kuruş, euro 18 lira 01 kuruş, altının gramı ise bin 7 lira 44 kuruş değerindedir.

30 liraya yaklaşan benzinin fiyatı düşecek mi?

İslam Memiş altın ve dolarda alım fırsatı için tarih verdi!

KYK yurdanda bir dilim karpuzun fiyatı dudak uçuklattı


Geri Dön