26 / 04 / 2024

TOKİ Bayburt'ta emekliler için 263 konut yapıyor!

TOKİ Bayburt'ta emekliler için 263 konut yapıyor!

TOKİ tarafından Bayburt Merkez, Şingah Mahallesi’nde “Emekliye İkinci Bahar” projesi kapsamında 16 bloklu 263 adet konut yapımına başlandı...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Bayburt Merkez, Şingah Mahallesi’nde “Emekliye İkinci Bahar” projesi kapsamında 263 adet konutun inşası başladı.

Bayburt medya da yer alan habere göre, arsası Bayburt Belediyesi tarafından verilen ve 2019'un Mayıs ayında kuraları çekilerek isimleri belirlenen emekli konutlarının yapımı, Şingah Mahallesi Şehit Osman dağı mevkiinde ihtiyaçlı aileler için yapılmış olan konutların hemen yanındaki alanda gerçekleştiriliyor. 

16 blok olarak inşa edilecek olan konutlarda 263 daire yer alacak. Zemin kat dahil 3 kattan oluşacak ve 2+1 şeklinde yapılacak olan konutlarla aynı alan içerisinde cami ve sosyal alanlarda inşa edilecek. Konutların dış cephelerinde ahşap görünümlü cephe elemanları, zemin kat seviyesinde ise taş kaplama ve dekoratif pencerelere yer verilecek.

Toki tarafından emekliler için yapımı başlatılan 263 dairenin iki yıl içerisinde bitirilerek teslim edilmesi öngörülüyor.

TOKİ'nin 6 ildeki projelerinin kura çekilişi 28-30 Nisan'da yapılacak!

Manisa Köprübaşı  TOKİ  kura çekimi 2020 yarın!


Geri Dön