24 / 04 / 2024

TOKİ Bursa Gazeteciler Konutları'nda meslek erbapları bir arada!

TOKİ Bursa Gazeteciler Konutları'nda meslek erbapları bir arada!

Yunuseli TOKİ Bursa Gazeteciler Cemiyeti Konutları mahalle konseptinde hayata geçiriliş bir proje. Projede yaşayan vatandaşlar yeşille iç içe, samimi, konforlu ve keyifli bir yaşam sürüyor…



Yunuseli  TOKİ  Bursa Gazeteciler Cemiyeti Konutlarında yaşayan gazeteciler, yeşille iç içe, samimi, konforlu ve keyifli bir yaşam sürüyor. Mahalle konsepti içinde tasarlanan konut alanında hemen herkes tanıdık.

"TANIDIK SİMALAR GÖRMEK ÇOK KEYİFLİ"

TOKİ Dergi’de yer alan habere göre; daha önce Bursa Nilüfer’de annesi ile yaşayan Ayşen Aşçı, Osmangazi’ye taşınırken çevresel ve kültürel farklılık olabileceği endişesi taşıdığını ancak yeni evinde bu endişelerin ortadan kalktığını belirtiyor. Evlerinin çok kullanışlı, yaşadığı bölgenin ise daha samimi olduğunu söylen Aşçı, pazarı ve çarşısıyla alışverişin çok daha kolay ve ekonomik olduğunu vurguluyor. Aşçı şöyle devam ediyor: "Evimiz güzel, ayrıca havası oldukça temiz, sessiz ve sakin bir yer. Uyandığınızda yorgunluğunuzu atmış oluyorsunuz. Bir de etrafta tanıdık simalar görmek ve onlarla selamlaşmak çok keyifli." Aşçı ayrıca, binanın temizliği ve bakımıyla ilgili site yönetiminden duyduğu memnuniyeti de aktarıyor.

GİDEREKGÜZELLEŞEN BİR ORTAM VAR

Yunuseli TOKİ Bursa Gazeteciler Cemiyeti Konutları’na ilk taşınanlardan olduğunu söyleyen evli ve bir çocuk babası 65 yaşındaki emekli gazeteci Mehmet Ali İncioğlu, "Elbette ilk günlerde birtakım sıkıntılarımız oldu. TOKİ yönetiminin burada faaliyete geçirdiği yönetim ofisiyle sorunlar yavaş yavaş aşılmaya başlandı. Burada giderek güzelleşen bir ortam var" diyor. 2 oda 1 salon, banyo ve 2 tuvaletten oluşan evlerinin 3 kişilik ailesi için yeterli olduğunu söyleyen İncioğlu, evlerinin rahat ve kullanışlı olduğunu belirtiyor. Basın sitesi olduğu için çoğunluğun birbirini tanıdığını söyleyen İncioğlu, konutlarının ilçe merkezine yakın olmasından dolayı ulaşım sorunu yaşamadıklarını aktarıyor.

"SESSİZLİK, ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE YEŞİL ALANLAR TERAPİ GİBİ"

150 metrekare evden 75 metrekare bir eve taşındığını, ancak bu durumdan hiç rahatsız olmadığını, aksine yeni evinde çok daha huzurlu olduğunu söyleyen Emine Yıldız, "2017 Nisan ayının 28’inde buraya taşındım. Ancak önemle belirtmek isterim ki, ben daha taşınmadan zaten buralıydım, buraya çok alışmıştım. Sık sık gelip gidiyordum ve neredeyse tüm inşaat dönemini ustalarla birlikte yaşadım" diyor. Eski oturduğu mahallenin çok kalabalık olduğunu anlatan Yıldız, yeni mahallesindeki sakinliğin, çevre düzenlemesinin ve yeşil alanların kendisine terapi gibi geldiğini söylüyor. "Pazarın yakın olması birçok kadını olduğu gibi beni de fazlasıyla mutlu etti" diyen Yıldız, trafik ve otopark sorunu yaşamadıklarını, site yönetiminin de her konuda yardımcı ve ilgili olduğunu vurguluyor.

"YILLAR SONRA İLK DEFA KUŞ SESLERİ DUYMAYA BAŞLADIK"

Özel bir şirkette çalışan Ali Rıza Aydın ve gazeteci eşi Seda Aydın, çocukları Ay-berk ile 3 kişilik bir çekirdek aile. Yeni konutlarına 1 yıl önce taşındıklarını belirten Ali Rıza Aydın, "Daha önce tabiri caizse şehrin göbeğinde yani, merkezde ailemin evinde oturuyorduk. Elbette geride bırakmakta zorlandığımız bazı dostluklar oldu. Bu durum başta bizi oldukça sıktı, ancak buraya geldikten sonra özellikle de ulaşımın daha rahat olduğunu gördükten sonra rahat bir nefes aldık" diyor. Aydın, otopark sorunlarının olmadığını, site önüne arabalarını rahatlıkla park ettiklerini belirtiyor. Sitenin her zaman özlem duyduğu mahalle konseptinde yapıldığını ifade eden Aydın, "Yıllar sonra ilk defa kuş sesleri duymaya başladık" diyor.

"MEMNUNİYET ODAKLI HİZMET İÇİN ÇABALIYORUZ"

İmkânlar dâhilinde memnuniyet odaklı hizmet için çabaladıklarını söyleyen site Müdürü Burcu Ayaz, peyzaj, teknik bakımlar, bütçe yönetimi gibi geniş bir alanda hizmet verdiklerini anlatıyor.

Burcu Ayaz, şu bilgileri paylaşıyor: "Mart 2017’de yaşamın başladığı sitemizde 5 blok görevlisi, teknik personel, muhasebeci ve site müdürü olarak görev yapıyoruz. Sitemiz 19 blok ve 452 konuttan oluşuyor. Yerel mimariyi yansıtan sitemiz, Bursa Gazeteciler Cemiyeti üyeleri için yaptırılan örnek bir projedir. Sitede 2 çocuk oyun alanı, fitness alanı, basket sahası, kamelyalar gibi sosyal aktivite alanları ile 4 adet dükkândan oluşan ticaret merkezi ve ismi Gazeteciler olan cami bulunuyor. Heralanda konut sakinlerimiz nezdinde memnuniyet odaklı bir hizmet anlayışını yansıtmaya çalışıyoruz."

"OSMANGAZİ PLANLI ŞEKİLDE BÜYÜYOR"

Osmangazi’nin geçmiş yıllarda yaşanan yoğun göçlerden dolayı plansız ve çarpık yapılaşmanın kurbanı olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren çarpık yapılaşmanın önüne geçerek, ilçenin planlı bir şekilde büyümesi için TOKİ’nin de iş birliğiyle ciddi çalışmalar yaptık. Osmangazi planlı şekilde büyüyor" diyor.

Dündar, Yunuseli, Hamitler ve Güneş-tepe Mahallelerinde imar planlarının uygulanmasıyla Osmangazi’de modern yaşamın geliştiğini belirterek, TOKİ’nin Hamitler ve Yunuseli’de özellikle alt gelir grubuna dönük konut projelerinin büyük bir ihtiyaca cevap verdiğine dikkat çekiyor. Dündar, "TOKİ, depreme dayanıklı, az katlı, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla ideal bir konut projesini Bursa’ya kazandırdı. Bu projeler, özel sektöre de örnek oluyor. İnsan odaklı planlı şehirleri kurmak için kamu ve özel sektör olarak planlı projeleri hızlı bir şekilde hayata geçirmeliyiz" diye konuşuyor.


Geri Dön