28 / 03 / 2024

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap Konutları'nın temeli atıldı!

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap Konutları'nın temeli atıldı!

Çorum'un Alaca ilçesinde Doğalgaz Şehiriçi İletim Hattı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2. etap konut temel atma ve Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlendi.



Açılış ve temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, Garnizon Komutanı J. Alb. Metin Özbek, emniyet Müdürü Murat Kolcu, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu katıldı.


Törende bir konuşma yapan Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, AK Parti Türkiye'nin umudu olduğu gibi Alaca'nın da tek umudu olduğunu söyleyerek, "Umudumuz Ahmet Davutoğlu'dur. Umudumuz Recep Tayyip Erdoğan'dır. Umudumuz AK Kadrolardır" dedi.

Yola çıkarken Alaca halkı ile birlikte bir hedef belirlediklerini dile getiren Eyvaz, "Bunların arasında  TOKİ  vardı. Yüksekokul vardı. Koçhisar Barajı vardı. Arıtma Tesisi vardı. Çevre yolu ve duble yollar vardı. Hastane vardı. Stadyum vardı. Parklar vardı. Belediye hizmet binası ve doğalgaz vardı. Şimdi bu hedefleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Sosyal Güvenlik Merkezi'nin daha önce Diyanet Vakfı'na ait bir binada hizmet verdiğini ve kirasının belediye tarafından karşılandığını dile getiren Eyvaz, "Yapılan hizmet binasının arsası da yine belediyemiz tarafından bedelsiz verilmiştir. Bu güzel hizmet binasını ilçemize kazandırılmasıyla bir giderden kurtulurken halkımızın da daha rahat bir ortamda hizmet almasını sağlıyoruz. Birinci etap TOKİ konutlarını ilçemize kazandırdık. İkinci etap için bugün temel atıyoruz. Her iki hizmetin gelmesinde katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Çorumgaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ise, Çorum sevdalısı olduklarını belirterek, Çorum'u ilçeleriyle birlikte bir bütün olarak kalkındırmanın, güçlendirmenin, büyütmenin ve böylelikle he bir Çorumlunun refahını, mutluluğunu artırmanın gayreti ve mücadelesi içerisinde olduklarını vurguladı.


İnsanlara istihdam sağlama açısından kendilerini bir vesile olarak gördüklerini dile getiren Ahlatcı, vatanını, milletini seven insanlar olarak bunu bir görev addeddiklerinin altını çizdi.


Ahlatcı grubun tüm yatırımlarını Çorum'a yapmasının Çorum sevdasının, memleket severliğin ve hemşehri duyarlılığının bir göstergesi olduğunu vurgu yapan Ahlatcı, "Sanayileşme hamlesini başarıya ulaştırmış sanayi şehri, kültür ve turizm şehri Çorum'u yine hep birlikte gerçekleştireceğiz. Çorumgaz olarak 2004 yılından beri Çorum'u 139 gün gibi rekor bir sürede doğalgaza kavuşturmuş olmanın gururunu yaşıyoruz. Enerji Bakanlığı'nın, EPDK'nın ve sektörel tüm kuruluşların takdirlerini kazanmanın kıvancını hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Alaca ilçemizde 7 milyon dolarlık bir yatırım yaparak yaklaşık 100 kilometrelik şebekeyi gerçekleştireceğiz. Böylelikle hem Alacalı hemşerilerimiz doğalgaz konforunu ve ekonomisini yaşamaya başlayacaklar hem de ilçemizde oluşan hava kirliliği sorununu çözümlemiş olacağız" şeklinde konuştu.


Türkiye'nin barışını torpillemek ve dinamitlemek isteyenlerin bulunduğuna dikkat çeken AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, "Bunlara karşı bu matem ayında, çokça dua etmemiz lazım. Her gün şehit tabutları geliyor. En son Ankara'da gerçekleştirilen hain saldırıda 102 vatandaşımız hayatını kaybetti. Terörde saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimiz, şehit kardeşlerimizin üzerinden kan ticareti yapılmak isteniyor. Tarihte yaşadığımız acılar yetmezmiş gibi kardeşi kardeşe düşürerek kriz, kan politikası uygulanıyor. Geçmişte Abdulhamid Han gitsin de memleket batsın diyorlardı şimdide Recep Tayyip Erdoğan gitsin de memleket batsın diyorlar. Bizim için aslolan devletin bekası ve milletin refahı ve huzurudur. Ahmet Ahlatcı'ya teşekkür ediyorum. Yaklaşık 7 milyonluk bir yatırımla buraya doğalgaz gelecek. Bazıları hayal falan diyorlarmış, doğru hayaldi. Biz hayalleri gerçekleştiriyoruz, biz hayalleri gerçekleştirmek için varız. İnsanların hayırlısı insanlara hizmet edendir. Bu ilke ile yola çıktık, bunun için durmak yok yola devam diyoruz" ifadelerini kullandı.


Habertürk


Geri Dön