26 / 04 / 2024

TOKİ dairelerinin ne kadar bedelle satın alındığı mecliste!

TOKİ dairelerinin ne kadar bedelle satın alındığı mecliste!

TOKİ'nin yaptırdığı konutlarda birden fazla daire sahibi olan kişi sayısına ve dairelerin ne kadar bedelle satın alındığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, TOKİ'nin yaptırdığı konutlarda birden fazla daire sahibi olan kişi sayısına ve dairelerin ne kadar bedelle satın alındığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Antmen, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum  tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde bulunan ve yıkımı yaklaşık bir ay önce yapılan müstakil evden geriye kalan molozların aradan geçen sürede kaldırılmadığı ve çevresinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadığı ve bu ihmal nedeniyle de 14 yaşında bir çocuğun elektrik akımına kapıldığı haberleri basına yansımıştır. 29 Mayıs günü arkadaşlarıyla molozların arasında oynayan 14 yaşındaki Adem Bakadur'un, yıkımın ardından elektriği kesilmeyen evin elektrik akımına kapılarak ciddi şekilde yaralandığı ve yoğun bakımda tedavi gördüğü haberin detayı yer almaktadır'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan'ın soruları:
1- TOKİ'nin yaptırdığı konutlarda birden fazla daire sahibi olan, yapılan binalarda bir adet daireden daha fazla satın alan kaç kişi bulunmaktadır? Bu kişiler TOKİ'nin yaptırdığı kaç daireyi ne kadar bedelle satın almıştır?
2- Birden fazla daire sahibi olan kaç aile bulunmaktadır? Bunlar sırasıyla belirtilmek üzere; TOKİ'nin yaptırdığı kaç daireyi satın almıştır? Ne kadar bedelle bu daireler satın alınmıştır?


Geri Dön