19 / 03 / 2024

TOKİ dar gelirli ve emekli başvuru şartları 2019!

TOKİ dar gelirli ve emekli başvuru şartları 2019!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayata geçirdiği projelere başvuru yapacak alt gelir grubu ve emekli vatandaşlarda bazı şartlar aranıyor. İşte TOKİ dar gelirli ve emekli başvuru şartları 2019...



T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) hayata geçirdiği projelerle ile adar gelirli ve emekli vatandaşları konut sahibi yapmaya ediyor. 2023 yılına kadar toplam 1 milyon 200 bin konut inşa etmeyi hedefleyen TOKİ, bu kapsamda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

TOKİ'nin hayata geçirdiği projelere başvuru yapacak alt gelir grubu ve emekli vatandaşlarda bazı şartlar aranıyor. İşte  TOKİ  dar gelirli ve emekli başvuru şartları 2019...

TOKİ dar gelirli ve emekli başvuru şartları 2019

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

1.    T.C. vatandaşı olması
2.    Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor)
3.    Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)
4.    Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
5.    Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor.)
6.    Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4 bin 500 TL olması gerekiyor.) (İstanbul ilinde gelir şartı 4 bin 800 TL olarak uygulanıyor.)
7.    Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekiyor.
 
Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;
 1. Kategori olan“ Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin” ,
2. Kategori olan “En az yüzde 40 Engelli Vatandaşlarının”
3. Kategori olan “Emekli Vatandaşlar”ın
4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”  başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecek.

Başvuru için gerekli belgeler
1.    Başvuru sahipleri
2.    Kimlik fotokopisi
3.    Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”
4.    Engelli vatandaşların, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az yüzde 40 engelli olduğuna dair),
5.    Emekli vatandaşların, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı ibraz edecekler.

TOKİ'den aylık 331 TL'ye konut!

TOKİ'den dar gelirliye 345 lira taksitle ev müjdesi!


Geri Dön