29 / 03 / 2024

TOKİ Erzincan Tarımköy kuraları çekildi!

TOKİ Erzincan Tarımköy kuraları çekildi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde hayata geçirdiği Tarımköy konutlarının kura çekilişi yapıldı.



Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde  TOKİ  tarafından inşaatı süren 361 Tarımköy konutunun hak sahipleri kura ile belirlendi. Kura töreni bugün Üzümlü İlçesi Belediye Salonu’nda noter huzurunda yapıldı.

Yerel mimari anlayışıyla hayata geçirilen konutların 209’u 2 oda 1 salon planında, 152’si ise 3 oda 1 salon planında inşa ediliyor.

TOKİ’den 6 bin 455 konutluk Tarımköy Projesi

TOKİ, ürettiği 840 bin konut ile dar ve orta gelirli ailelerin yüzünü güldürdü. Konut atağını kırsal bölgelere kadar taşıyan TOKİ, Tarımköy Projeleriyle sıfırdan yeni köyler inşa ediyor.  Bugüne kadar Tarımköy Uygulamaları kapsamında 6 bin 455 konut inşa eden TOKİ, her bölgenin ihtiyaç ve özelliklerine göre farklı konutlar inşa ediyor.

TOKİ, Tarımköy uygulamaları ile yeşil alanı, düzenli yolları, alt yapısı, çocuk parkı, okulu ve sağlık ocağı bulunun yeni yaşam alanları meydana getiriliyor. 

Tarımköy Projeleri ile yerel halkın iş görmede örgütlenmesi, ülke içinde ve dışında pazarlanabilir nitelikte tarımsal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, değerlendirilmesi, depolanması, bozulmadan saklanması, oluşturulacak şirket veya kooperatifler aracılığı ile pazarlanması planlanıyor.


Geri Dön