20 / 04 / 2024

TOKİ Gemlik konutlarının kurası çekildi!

TOKİ Gemlik konutlarının kurası çekildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ ortaklığında Gemlik’te yapımı süren 224 konut ve 12 dükkân inşaatı tamamlanma aşamasına gelirken, hak sahiplerinin daireleri kura çekilerek sahipleri belirlendi...



Gemlik ilçesi Kayhan Mahallesi'nde 2010 yılında heyelan yaşanmıştı. Heyelan istinat duvarının kaymasına ve binalarda çatlaklar oluşmasına neden olmuştu. Bölgedeki vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacı ile bölgedeki binalar iskana kapatılarak kentsel dönüşüm proje alanı olarak ilan edildi.

Sabah'tan Muharrem Doğantez'in haberine göre, Büyükşehir Belediyesi yaklaşık olarak 3 milyon TL harcama yaptığı projenin, konutlarından hiçbir hak talebinde bulunmazken, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesini önceliğine aldı. Projede bulunan R, S, T, U, ve V bloklarından, 44 adet dairenin hak sahiplerinin seçilmesi için yapılan kura çekimi töreni Büyükşehir Belediyesi

Atatepe Sosyal Tesislerinde yapıldı

Kura çekilişinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1. derece deprem bölgesindeki Bursa'nın en önemli konularından birinin de kentsel dönüşüm olduğunun altını çizdi. Kentsel dönüşümün, akla ilk olarak eski binaları yıkıp yerine yeni bina yapmak getirdiğini ifade eden Başkan Aktaş, "Sadece bina inşa etmek, kentsel dönüşümü tam anlamıyla ifade etmiyor. Geçmişte yaşanan acı tecrübeler ışığında geleceğe yön vermek istiyorsak, bugünden sağlıklı, güvenli ve yaşanılabilir şehirler inşa etmek zorundayız. Yaşanabilir modern şehirler inşa etmenin yolu da bilinçli bir kentsel dönüşümden geçmektedir. Yatay mimariyle ada ve mahalle bazındaki kentsel dönüşümden yana hassasiyet gösteriyoruz. Gemlik'te inşa edilen konutlar bu hassasiyetin güzel örneklerinden biridir" diye konuştu.

TOKİ Gemlik konutlarının kurası çekildi!

3 mahalleye ruhsat müjdesi

TOKİ tarafından inşaatı devam eden konutların en kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine sözleşme imzalanarak teslim edileceğinin bilgisini veren Başkan Aktaş, Gemlik'in 3 mahallesinde yaklaşık 20 bin nüfusu yakından ilgilendiren bir de müjde verdi. Balıkpazarı, Osmaniye ve Hamidiye mahallelerinde 58 hektar alanda toplam 8 bölgenin işletme ruhsatı sıkıntısı bulunduğunu ifade eden Başkan Aktaş, "İmar planlarında ticaret alanında kalan fakat mevcutta zemin katların ticarethane, üst katların ise konut olarak kullanıldığı bölgelerde işletme ruhsatı alamama mağduriyeti giderildi. Hayırlı olsun"  şeklinde ifadelerde bulundu.

Bursa Osmangazi’de metruk bina temizliği!


Geri Dön