28 / 03 / 2024

TOKİ Gümüşhane'de bin 248 konut inşa edecek!

TOKİ Gümüşhane'de bin 248 konut inşa edecek!

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Başkan Çimen, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı eliyle Gümüşhane'de bin 248 konut yapılacağını belirterek çalışmalara başlandığını söyledi.



Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Başkan Çimen, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı eliyle Gümüşhane'de bin 248 konut yapılacağını belirterek çalışmalara başlandığını söyledi. Kentteki konut sorununa çözüm üretmek için girişimlerde bulunduklarını belirten Başkan Çimen, bu kapsamda  TOKİ  eliyle kentte bin 248 konut yapacaklarını kaydederek, "Projelerimiz son aşamaya geldi. Hasanbey ve Bağlarbaşı Mahallemizde projelerimizi uygulamaya koyacağız. Hasanbey'de bin sosyal konut, Bağlarbaşı'nda ise 248 konut üreteceğiz. Nisan ayına kadar projelerimizi bitirip inşaata başlayacağız ve 6 ay gibi kısa sürede konutlar tamamlanacak. TOKİ'nin yanı sıra kentsel dönüşüm çalışmalarımız da devam ediyor. Birkaç bölgede kentsel dönüşüm uygulayacağız. Projelerimiz hızla tamamlanacak." diye konuştu.


İlk etapta Hasanbey Mahallesi ve Bağlarbaşı Mahallesi'nde konut yapımı için çalışmalara başladıklarını ve önemli bir mesafe kat ettiklerini  belirten Başkan Çimen, "Bağlarbaşı Mahallemizdeki mezarlıkların üst kısmında 51 bin metrekarelik bir alanda TOKİ işbirliğiyle güzel bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Bu çalışmamızın sonlanması halinde bölgede sosyal ve teknik donatı alanları, otopark alanı, ticaret alanı, yeşil alanlar ve alandaki manzara özelliğinin değerlendirileceği seyir terası yer alacak. Bölgenin imar planları Belediyemiz tarafından hazırlandı ve onaylandı. Projemiz hayata geçtiğinde burada TOKİ eliyle 248 konut yapılacak. Projenin hayata geçmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.


Kentte sosyal konut ihtiyacının yüksek derecede olduğunu kaydeden Çimen, "Dar gelirli vatandaşlarımız için konut üretme çalışmalarımız kapsamında yine TOKİ işbirliğiyle Hasabey Mahallemiz Topal yolu mevkisinde 1000 sosyal konut üretmek için çalışma başlattık. Burada 78 bin metrekarelik bir alanda projemizi uygulamaya koyacağız. Burayı kentsel gelişim alanı olarak ilan ettik. Burası tamamlandığında modern bir yaşam alanı ortaya çıkacak." ifadelerine yer verdi.


Çimen, Hasanbey Mahallesi Topal yolu mevkisinde kentsel dönüşüm yapmayı da planladıklarını belirterek, "Topal Yolu üzerinde mülkiyeti belediyemize ve vatandaşlarımıza ait toplam 111 bin metrekarelik bir alanda gecekondulaşma mevcut. Burada toplam 98 hak sahibi var. Bunlardan 86'sı gecekondu, 12'si özel mülkiyet. Bu bölgede bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu düşünerek burayı kentsel dönüşüm alanı ilan ettik. Hak sahipleri ile görüşme yaparak vatandaşlarımızı mağdur etmeden projemizi uygulamaya koymak istiyoruz. Buradaki çalışmamızın da tamamlanmasının ardından gecekondulaşma ve çarpık kentleşme ortadan kalkacak ve modern bir yaşam alanı doğacak." diye konuştu. 


Gümüşhane Haber


Geri Dön