25 / 04 / 2024

TOKİ her ilde stat projesi uygulayacak!

TOKİ her ilde stat projesi uygulayacak!

TOKİ, UEFA standartlarına uygun "akıllı ve ekolojik" stadyumlar inşa ediyor. Şu anda 16 ile binlerce kişilik dev statlar inşa eden TOKİ, önümüzdeki yıllarda her ile en az bir stat yapmayı planlanıyor.



TOKİ, Türkiye'nin dört bir tarafına 50 yıl Türk sporuna hizmet edecek, UEFA standartlarına uygun "akıllı ve ekolojik" stadyumlar inşa ediyor. Avrupa'da bile örneği olmayan statların yapımına tam gaz devam eden TOKİ, Türkiye'nin her iline en az bir futbol stadının önümüzdeki yıllarda yapılacağını ifade ediyor.

 

450 BİN KAPASİTELİ STATLAR 

Binlerce kişinin kullanacağı çevreci ve kendi enerjisini üreten statları şu anda Türkiye'nin çeşitli yerlerine diken TOKİ, adından fazlaca söz ettiriyor. Stat projeleri hakkında VAHDET'e bilgi veren  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Türkiye'de 450 bin koltuk kapasiteli stat inşaatlarını devam ettiriyoruz. Dünya ölçeğinde hiçbir ülkede böyle bir üretim kapasitesi yok. Bir ülkede 40 bin koltuklu bir stat yapıldığında, o ülkeyle alakalı büyük bir hadisedir. Şu anda Türkiye'de 16 ayrı stadın inşaatına devam ediyoruz" dedi.

 

ÇEVREYİ TEMİZLEYEN STATLAR GELİYOR 

Kendini temizleyebilen, hava kirliliğini gideren stadyum örnekleriyle tüm dünyada iyi bir yer edineceklerini belirten Turan, "Trabzon'da yapımı devam eden stadyumumuz akıllı çatı özelliğine sahip olup 245 dönümlük yeşil alanın havasını rahatlıkla temizleyebilecek. Sivas, Antalya ve Hatay'da inşası süren ekolojik ve akıllı stadyumlar olup kendi enerjilerini üretebilecek. Yağmur suyu depolanarak sulama amaçlı da kullanılabilecek" diye konuştu. Turan, Diyarbakır'a yapılan 33 bin kişilik mükemmel bir stadı önümüzdeki yılın sonuna kadar tamamlayacaklarını kaydetti. 


Vahdet Gazetesi


Geri Dön