20 / 04 / 2024

TOKİ ile 15 bin emekli ev sahibi olacak!

TOKİ ile 15 bin emekli ev sahibi olacak!

Emeklilere konut müjdesi veren TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 2017'deki gibi bu yılda 15 bin emekliyi ev sahibi yapacaklarını ifade etti.



T.C. Başbakanlık Yoplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan emekliler müjde verdi. Turan, 2017 yılında hiç ev sahibi olmayan 15 bin emekliyi ev sahibi yaptıklarını, 2018’de de 15 bin emekliyi ev sahibi yapmayı hedeflediklerini söyledi.


Bursa'da 1.100 konut

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başkan Turan, Bursa'da emekliler için 1.100 konut yaptıklarını söyledi. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Turan şu ifadeleri kullandı; "Sadece şu anda görülmesini de istiyorum. Bursa’da bin 100 tane emekliler için konut yapıyoruz. Biz yaptık diye söylemiyorum çok da güzel oldu. Sadece bir projede emekli vatandaşlarımıza bin 100 konut verdik. Karabük’te sadece emekli vatandaşlarımıza binin üzerinde konut yapıyoruz. Dolayısıyla arazi üretebildiğimiz her yerde emekli vatandaşlarımız da konut sahibi yapıyoruz"


Hedefi yukarı çektik

Turan, TOKİ'nin amacının hiç evi olmayanları ev sahibi yapmak olduğunu ifade etti. "Reklamlarda dönen yüksek gelir grubu  TOKİ  markalı projelerin amacı da düşük gelir grubundaki vatandaşlarımızın, konut projelerinin finansmanını sağlamaktır. " diyen Turan, "Arazi üretebildiğimiz ve talebin olduğu her yerde, bu talebe erişecek motivasyon içindeyiz. TOKİ 2023 hedefi 1 milyon konutken bunu 2015 yılında revize ettik, 1 milyon 200 bin konut hedefine çıkarttık. Bu hedefe matuf olarak son 2 yılda 60-65 bin konut üretimi yapıyoruz" şeklinde konuştu.


Özel sektör orta ve alt gelire yönelmeli

Alt ve orta segmente yönelik konut ürettiklerini ifade eden Turan, özel sektörün de çok yüksek gelir grubundan ziyade alt ve orta gelir grubuna yönelmesi gerektiğini söyledi. Turan, "Sektörde dönemsel yavaşlamalar olsa da 2017’nıi 16’den daha iyi olduğunu görüyoruz. 2018’de de sektörün lokomotif kuruluşlarından biri olarak hedefimizi tutturacağız" dedi.


Bizde "satılmaz ev" diye bir şey yok

Başkan Ergün Turan, sosyal konutun hala büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. TOKİ'de satılmaz konut diye bir şeyin olmadını söyleyen Turan, " İnşaat sektörünü değerlendirirken sosyal konut segmentinde yapacak daha çok işimiz var ve asla durmamalıyız. Hedefimiz küçültmek değil büyütmektir. Ekonomik model olarak belli segmentlerde belki konut arzında fazlalık olabilir; ama, inşaat sektörü alt sektörlerle beraber Türkiye ekonomisi için lokomotif sektörlerden bir tanesidir" dedi.


300-400 lira taksitle daire

Anadolu'daki vatandaşları 300-400 TL taksitle ev sahibi yapacaklarını belirten ve bu kapsamda vatandaşlara çağrıda bulunan Turan, "Vatandaşlardan ricam şu, bizi Anadolu’da da takip etsinler. Bugün bile internet sitesine girip TOKİ sayfasında Anadolu’nun birçok kasabasında 300-400 liradan taksitle eve taşındıktan sonra taksit ödemek kaydıyla dairelerimiz bulunuyor" ifadelerini kullandı.


Geri Dön