19 / 04 / 2024

TOKİ indirim kampanyası 7 gün sonra sona eriyor!

TOKİ indirim kampanyası 7 gün sonra sona eriyor!

TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusuna kavuşmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için daha önce düzenlenen yüzde 20 indirim kampanyası 7 gün sonra sona eriyor. Kampanya için son başvuru tarihi 28 Mayıs.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu ödeyip tapularına kavuşmak isteyen vatandaşlar için 21 Nisan'da indirim kampanyasını başlatmıştı. Başvuru sürecinin devam ettiği kampanyada son başvuru tarihi 28 Mayıs. Borcunu ödeyip tapularını almak isteyen vatandaşlar yüzde 20 indirim imkanından faydalanabilecek.

Kampanyadan kalan taksit sayısı 12'den çok olan ve borcunun tamamını veya yüzde 25’ini peşin ödeyecek hak sahipleri faydalanabilecek. 

 TOKİ indirim kampanyası 7 gün sonra sona eriyor!

Örneğin; TOKİ'ye 100 bin TL borcu olan bir hak sahibi kampanyadan yararlanmak istediğinde 80 bin TL ödeme yapması gerekecek. Borcunun yüzde 25'ini öderse  25 bin TL için 5 bin TL indirim kazanacak, 20 bin TL ödeme yapacak. 

İşte indirim kampanyasının şartları:

İndirim fırsatından geri ödemede taksitleri en geç 2019 yılı sonu itibariyle başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları faydalanabilecek olup, taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasından yararlanamayacak. 

Kampanya dahilinde konut ve iş yeri alan vatandaşlar Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecek.

Borcunun tamamını kapatmak isteyen hak sahipleri için yüzde 20 olarak belirlendi. Borcunun tamamını kapatmayacak vatandaşlar için ise borç bakiyesinin yüzde 25 inden az olmamak kaydıyla yaptıkları ödemelerde de yüzde 20 indirim kampanyasından kısmi yararlanabilecek. 

 

TOKİ indirim kampanyasıyla 10 bin kişi borcunu kapattı!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön