26 / 04 / 2024

TOKİ İstanbul Tuzla projesinde son dakika! 20 bin 920 konut sahibini buldu!

TOKİ İstanbul Tuzla projesinde son dakika! 20 bin 920 konut sahibini buldu!

İstanbul Tuzla'da ''ilk evim'' projesi kapsamında TOKİ'nin yaptığı kura sonuçları, 20 bin 920 konutun hak sahibini belli etti. Heyecanla bekleyen vatandaşlar Sonuçları e-Devlet üzerinden kontrol edilebiliyor.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye'de düşük ve orta gelirli aileler için uygun fiyatlı konut çözümleri sağlamaktan sorumlu bir devlet kurumudur. 1984 yılında kurulmuş olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

TOKİ'nin temel amacı, ihtiyaç sahiplerine uygun fiyatlı ve insana yakışır konut sağlayan konut politikaları geliştirmek ve uygulamaktır. Ülke çapında konut projeleri geliştirmek ve yönetmek için yerel yönetimler ve özel sektör ortaklarıyla yakın işbirliği içinde çalışır.

TOKİ ayrıca kendi ev sahibi olmak isteyen kişi ve ailelere finansman ve destek sağlamaktadır. Konutları daha uygun fiyatlı hale getirmeye yardımcı olmak için düşük faizli krediler ve taksit planları da dahil olmak üzere bir dizi finansman seçeneği sunar.

Genel olarak TOKİ, Türkiye'nin ülkenin konut ihtiyaçlarını karşılama ve sosyal ve ekonomik kalkınmayı destekleme çabalarında önemli bir rol oynamaktadır.


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından düzenlenen konut kuraları, TOKİ'nin herhangi bir projesinde konut sahibi olmak isteyenlerin başvurularının değerlendirilmesi ve konutların dağıtımı sürecinde kullanılır. TOKİ kuraları, her proje için ayrı olarak belirlenir ve açıklanır.

Genellikle TOKİ kuraları şu adımlardan oluşur:

Başvuru: TOKİ'nin ilan ettiği projelerde konut sahibi olmak isteyenler, başvuru sürecine girerler. Başvurular, TOKİ tarafından belirtilen tarihler arasında online veya fiziksel olarak kabul edilir.

Başvuru Değerlendirmesi: Başvuru sürecinin sonunda, TOKİ, başvuruları inceler ve belirli kriterlere göre değerlendirir. Başvuruların değerlendirilmesinde, öncelikli olarak başvuru sahiplerinin gelir düzeyleri, aile büyüklükleri ve diğer öncelikli faktörler göz önünde bulundurulur.

TOKİ İstanbul Tuzla projesinde son dakika! 20 bin 920 konut sahibini buldu!

Kura Çekimi: Başvuru sahipleri arasında, konutların dağıtımını belirlemek için kura çekimi yapılır. Kura çekimi, genellikle noter huzurunda gerçekleştirilir.

Konut Seçimi: Kura çekiminden sonra, konut sahibi olan kişiler, projedeki uygun konutları seçebilirler. Konut seçimi, belirli bir sırayla yapılır ve seçim sırası, kura çekiminde belirlenen numaralara göre belirlenir.

Konut Teslimi: Konut sahibi olan kişiler, konutlarını teslim alır ve TOKİ tarafından belirlenen ödeme planına göre ödemelerini yaparlar.

TOKİ İstanbul Tuzla projesinde son dakika! 20 bin 920 konut sahibini buldu!


Geri Dön