27 / 04 / 2024

TOKİ kamu hizmet binalarını yeniden inşa ediyor!

TOKİ kamu hizmet binalarını yeniden inşa ediyor!

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel; TOKİ çalışmalarını değerlendirerek "TOKİ hem kamunun ihtiyaçlarını kısa sürede karşılıyor hem de istihdam ve sektörel canlanmaya destek veriyor" diye konuştu..



BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel, TOKİ'nin çalışmalarını değerlendirdi. İnşaat sektöründe kamu kanadını temsil eden kurumun sektörü disipline ettiğini belirten Karabel, bir yandan bina ihtiyacını karşılarken, aynı zamanda atıl ve işgali vaziyette bulunan kamu arazilerini de değerlendirerek ekonomiye katkı sağladığını söyledi. 


"TOKİ hem kamunun ihtiyaçlarını kısa sürede karşılıyor hem de istihdam ve sektörel canlanmaya destek veriyor" diyen Karabel, idarenin, 83 kamu hizmet binası, 936 okul, 291 hastane, 21 stadyum ve 27 üniversite kampusu gibi çok sayıda projeye imza attığmı ifade etti. 


2003'te başlatılan konut üretimi ve planlı kentleşme programı çerçevesinde, TOKİ'ye sosyal konut üretiminin yanında kamu kuruluşlarının eğitim, sağlık, spor ve hizmet binalarının yapımında da etkin görevler verildiğini hatırlatan Karabel, bu görevlerin altından uzmanlık vasfıyla kalktıklarını vurguladı. Karabel şöyle konuştu: "Bu başarının ardında TOKİ'nin uzmanlığının yanında hızlı iş yapabilme ve organize olabilme gücünün yüksek olması yatıyor.  TOKİ  bu anlamda 2003'ten itibaren mali ve idari yönden yeniden yapılandırılmış, teknoloji ve uzman eleman açısından da zenginleştirilerek, iş yapabilme kapasitesini artırmıştır." 



Sabah



Geri Dön