25 / 04 / 2024

TOKİ Kandıra Konutları'na yoğun ilgi!

TOKİ Kandıra Konutları'na yoğun ilgi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından Kandıra'da emeklilere özel yapılacak 272 konut İçin başvurular sürüyor. Kandıra halkının yoğun ilgi gösterdiği konutlar için son başvuru tarihi ise 31 Mart.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Emekli Grubu Konut Projesi kapsamında Kandıra'da inşa edeceği 2+1 nitelikli 272 konut için başvurular başladı. Emeklilere özel olan proje için 14 Mart-31 Mart tarihleri arasında Halk Bankası'nın Kocaeli "de bulunan şubelerinden yapılan başvurular kabul edilecek. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını yapabilecekler. Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra satış fiyatları belirlenecek ve başvuru sahipleri arasında 13 Nisan 2016 tarihinde hak sahibi belirleme kurası çekilecek. Hak sahibi olamayan emeklilere başvuru bedelleri iade edilecek. 


240 AYA KADAR VADE 


Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerle sözleşme imzalanacak. Hak sahibine konutlar başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar % 12 peşinat bedeli için 180 ay vade, % 20 peşinat bedeli için 240 ay vade ile taksitlendirilecek olup, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecek. Taksit ödemeleri konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak. Başvuruda bulunacak emeklilerin daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması da şartlar arasında bulunuyor. Bir hane adına yalnızca bir başvuru yapılabilecek. 


TOKİ Emekli Grubu Konut Projesi kapsamında Kandıra'da inşa edeceği 2+1 nitelikli 272 konut için başvurular başladı. 




Kocaeli Manşet


Geri Dön