29 / 03 / 2024

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'na yoğun ilgi!

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'na yoğun ilgi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Boztepe Belediyesi tarafından Kırşehir Boztepe Konutları'na vatndaşlar yoğun ilgi gösterdi. 112 kişinin başvuru yapması bekleniyor.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Boztepe Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Boztepe  TOKİ  için başvurular devam ederken, Boztepe Belediye Başkanı Ramazan Aydın, başvuruların ay sonunda sona ereceğini belirterek, “Başvurular beklediğimizden hızlı oluyor. Şu anda 80’i geçtik. Başvuru süresinde 122 olan mevcuda ulaşacağımıza inanıyorum” dedi,


Boztepe Belediye Başkanı Ramazan Aydın tarafından yapılan açıklamada birtakım yanlış söylentiler olduğu ve TOKİ’ye başvuran veya başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların yanlış bilgilerle yanıltıldığını söyledi. Başkan Aydın, şu açıklamada bulundu: “2+1 olan 91 metrekare büyüklüğündeki Tarımköy (Müstakil) konutunun TOKİ tarafından belirlenen bugünkü toplam tahmini fiyatı 137 bin liradır. Başvuru bedeli olan 2 bin lire, Ziraat Bankası Boztepe Şubesi’ne yatırılacak.


Birinci ödeme seçeneği,  yüzde 12 peşinat (14 bin 400 lira-İnşaatın kaba kısmı tamamlandıktan sonra ödenecek), 180 ay vadedir. Bu seçeneğin aylık taksiti ise 670 liradır. Taksitler, ev teslim alındıktan sonra ödenmeye başlanacak. İkinci ödeme seçeneğinde ise yüzde 15 peşinat olan 18 bin 500 liradır. Peşinat, inşaatın kaba kısmı tamamlandıktan sonra ödenecek. Vadesi ise 216 aydır. Aylık taksitler ise 539 liradır ve ev teslim alındıktan sonra ödenmeye başlanacak. Üçüncü ödeme seçeneği yüzde 20 peşinat olan 25 bin 400 lira inşaatın kaba kısmı tamamlandıktan sonra ödenecek. 240 aylık vadede, aylık taksit 457 liradır. Taksitler ev teslim alındıktan sonra ödenmeye başlanacak. Belirlenen fiyatlar net rakamlar değildir ve TOKİ tarafından şerefiye payı dikkate alınarak küçük çaplı değişikliler yapılabilecek.


Tarımköy konutlar minimum 500 metrekare arsa içerisinde (ev dâhil) olacak. 500 metrekare arsa standart olmayıp arsa büyüklükleri yer ve duruma göre 500 metrekare ile 650 metrekare arasında değişiklik gösterebilecek. Peşinat ödemeleri inşaatın kaba kısmı tamamlandığında kura çekilip hak sahiplerinin konut sözleşmesini imzalamaları sırasında ödenecek. Aylık taksit ödemeleri ise konut teslim alındıktan sonraki ay başlayacak. İnşaatı kaba kısmının bitimi ve konutların teslim tarihi ile ilgili kesin bir tarih belirtmek bugün için mümkün değil. Başvuru yapan ve başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımızın yanlış söylentilere itibar etmemeleri, tereddüt ettikleri konu hakkında bilgi almak için Belediyemize bizzat müracaat etmeleri veya telefon ile arayarak bilgi almaları önemle rica olunur.”

 


Kırşehir Memleket Gazetesi


Geri Dön