26 / 04 / 2024

TOKİ Kandıra Konutları'nda başvurular 14 Mart'ta!

TOKİ Kandıra Konutları'nda başvurular 14 Mart'ta!

Başbakanlık Toplu Konut Dairesi Başkanlığı (TOKİ), Kandıra'da yaptığı 272 konutluk Emekli Konut Projesi için başvuruları almaya başlıyor. Konutlar için başvurular 14-31 Mart tarihleri arasında alacak.



Başbakanlık Toplu Konut Dairesi Başkanlığı (TOKİ), Kandıra'da yaptığı 272 konutluk Emekli Konut Projesi için başvuruları almaya başlıyor. Projeden konut almak isteyen emekli vatandaşlar, 14-31 Mart tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası'nın ilimizdeki yetkili tüm şubelerine 500 TL başvuru bedeli ödeyerek, konut projesine başvurabilecek. Konuyla ilgili www.toki.gov.tr adresinden ya da 444 86 54 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilir. 


ÇEKİLİŞ 13 NİSAN'DA 


Yapılan proje için emekli başvuru şartları ve başvuru kura takvimi de belirlendi. Proje için emekli vatandaşlardan başvurular 14-31 Mart tarihleri arasında alınacak. Kura listesinin hazırlanması ve idareye bildirmesi 4 Nisan Pazartesi günü, kura çekilişi ise 13 Nisan Çarşamba günü yapılacak. Kurada hak sahibi olmayanların başvuru bedellerinin iadesi ise 15 Nisan Cuma günü yapılacak.


BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER 


-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, 

-Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren SGK 'dan alınmış belge veya yazıyı, İbraz edeceklerdir. 

-Yukarıda yer alan belgeler dışında gerekli görüldüğünde ek belgeler istenebilecektir. 



Bizim Kocaeli



Haber Manşet Kocaeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kandıra Orhan Mahallesi’nde 206 konuttan oluşan proje için ilk kazmayı vurarak çalışmalara başlayan TOKİ, emekliler için de kolları sıvadı.


Kandıra Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile birlikte Orhan Mahallesi hindi çiftliği bölgesinde yapımı planlanan 206 konuttan oluşan proje yapımında ilk kazma vuruldu. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kandıra’nın  Orhan Mahallesi’nde eski hindi üretim tesisinin yerine kurulacak olan Kandıra Toplu Konut Projesi’nde adımların hızlandığını ifade etti. Vatandaşların ilgiyle takip ettiği  TOKİ  projesi, 10 dönüm ticaret alanı ve 39 dönüm park alanıyla öne çıkıyor.

 

MAHALLE KONSEPTİ

Mahalle konseptinde projelendirilen yerleşim planında konutlar bölgenin yöresel mimari dokusu örnek alınarak yapılacak. Tasarımının pencerelerin boyutları, kat silmeleri, zemin kata kadar bölgeye has taş kaplaması gibi yöresel mimari unsurlar örnek alınarak gerçekleştirilecek. Mahalle konseptinde projelendirilen yerleşim planında, binaların konumları ve yükseklikleri, yollar ve peyzaj alanları bu kapsamda düzenlenecek. Proje kapsamında 206 konut ve 1 ticaret merkeziyle birlikte su deposu da inşa edilecek. Proje tamamlandıktan sonra bölgede ilk ve ortaokulda kurulacak.

 

EMEKLİLER DE EV SAHİBİ OLACAK

“Ev hayali kuran vatandaşımızın hayali gerçek olacak” diyen Başkan Köken, 272 konutluk TOKİ projesi ile ilçede yaşayan emeklilerin de ev sahibi yapılacağını ifade etti. TOKİ tarafından Kandıra’ya yapılacak Emeklilik Konut Projesi’nde başvurular 14 Mart’ta başlayacak. Başvurular Türkiye Halk Bankası’nın Kocaeli ilindeki yetkili tüm şubelerince, 14 Mart – 31 Mart 2016 tarihleri arasında başlayacak 


Manşet Kocaeli


Geri Dön