25 / 04 / 2024

TOKİ, Karabağ'ın yeniden imarında yer alacak!

TOKİ, Karabağ'ın yeniden imarında yer alacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabağ'ın yeniden inşası amacıyla TOKİ tarafından bölgede çalışmaların başlatılacağını belirtti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabağ'ın yeniden inşası amacıyla  TOKİ  tarafından bölgede çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; çeşitli ziyaretler yapmak için Azerbaycan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Meclisi'nde konuştu. Konuşmasında alanın toptan kalkınabilmesi, refahın yükselmesi, huzurun gelmesi amacıyla üzerlerine düşenleri yapmak için samimiyetleriyle hazır olduklarına dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi:

TOKİ, Karabağ ın yeniden imarında yer alacak!

“Geçtiğimiz 30 yılda Karabağ’da yaşanan kriz döneminde kimlerin eline ne geçtiği, kimlerin bu işten kazançlı çıktığı, kimlerin de kaybettiği gayet iyi biliniyor. Canı yananlar, kanı dökülenler, acı çekenler, maddi ve manevi olarak kaybedenler sadece Karabağı’da yaşayan insanlardır. Kolay değil 30 yıl. Benim Azeri kardeşlerim 30 yıl kendi meskenlerinden ne yazık ki kaçkın hale geldiler ve oralar işgal halindeydi. 30 yılın sonunda hamdolsun tekrar işgal altında olan bu topraklar sahiplerine kavuştu. Kafkaslar'daki barış ve huzurdan yalnız Azerbaycan değil Ermenistan da dahil olmak üzere tüm bölge ülkeleri, dünya kazançlı çıkacaktır."

Burayı beraber inşa edeceğiz 

Azerbaycanlılar tarafından, 30 sene önce Karabağ’dan çıkmak zorunda kaldıklarında hiçbir yeri yıkmadıklarına ve hiçbir evi ateşe vermediklerine vurgu yapan Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Çünkü insan kendi yuvasını yıkamaz, kendi vatanını ateşe veremez. Ama Karabağ onların vatani olmadığı için her şeyi yakarak, yıkarak gittiler. Onların yaktıkları köyleri, yıktıkları şehirleri Azerbaycan şimdi tekrar yeniden inşa ediyor. Beraber, buraları inşa edeceğiz ve yeni bir Karabağ meydana getireceğiz. Medeniyet ile vandallık arasındaki farkı görmek isteyen, gelsin Karabağ'da iki dönem arasındaki farka baksın. Karabağ, coğrafya olarak dünyanın en güzel bölgelerinden biri olmanın yanında kültür ve medeniyet olarak da en birikimli yerlerinden biriydi. İnşallah yine öyle olacak. Türkiye olarak inşallah bu süreçte de kardeş Azerbaycan'ın yanında yer almayı sürdüreceğiz.”

TOKİ, Karabağ ın yeniden imarında yer alacak!

Okul, hastane yapılacak

İşgal sebebiyle oluşan sürekli çatışma durumu nedeniyle meydana gelen yorucu gerginliğin ortadan kalktığını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

"Şu anda yollar süratle yapılıyor, viyadükler yapılıyor, elektrik santralleri bir taraftan kuruluyor bir taraftan açılıyor. Bunları gözlerimle gördüm, onun için söylüyorum. Bir taraftan inşallah yine altyapı tesisleri yapılıyor ve bizler de İnşallah TOKİ'mizle bölgede okul, hastane ve buna benzer birçok eserleri inşa etmenin gayreti içerisinde olacağız. Nahçıvan'la Bakü'yü birbirine bağlayacak Zengezur koridorunun bölgemize getireceği rahatlamanın ve zenginliğin tarifi mümkün değildir. Bölgemizde ve tüm dünyada zalimin zulmünün ebedi olmadığı, bir gün mutlaka hakkın, hakkaniyetin, adaletin tecelli edeceği herkes tarafından görülmüştür."

Türk müteahhitler Karabağ'ı yeniden inşa edecek!

Libya'nın yeniden imarında TOKİ görev alacak!


Geri Dön