28 / 03 / 2024

TOKİ Karabük’te 437 emekliyi ev sahibi yaptı!

TOKİ Karabük’te 437 emekliyi ev sahibi yaptı!

TOKİ tarafından Karabük Belen Mahallesi'nde inşa edilen 703 konut için kuralar çekildi. Karabük’te 437 emekli ev sahibi oldu.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Karabük’te 437 emekliyi ev sahibi yaptı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  TOKİ  tarafından Belen Mahallesi'nde inşa edilen 703 konut için Kent Meydanı’nda ki Konferans Salonu'nda noter huzurunda kuralar çekildi.. Emekli ve alt gelirli vatandaşlar salonda yerlerini alırken, 445 kişinin başvuruda bulunduğu proje için gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Başvuru yapan vatandaşların daireleri kura sonucunda belirlendi.

TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, "Konutlarımız 2002 yılından bu yana 6 aylık güncellemelerle satılmakta. Enflasyonun olduğu bir ülkede düzenleme yapmadığınız zaman sabit bir şekilde maliyetine konut vermek söz konusu olmuyor. Gönül isterdi ki TOKİ kaynakları sizlere sabit bir şekilde konutları verseydi. Ama böyle bir şey söz konusu değil. Konutlar teslim edildikten sonra taksitleriniz başlıyor. Bu çok önemli bir şey. TOKİ Başkanlığı’nın kar amacı yok. Maaliyetleri topluyoruz ve topladığımız maaliyetlere göre evlerinizi belirliyoruz" diye konuştu. 


Geri Dön