20 / 04 / 2024

TOKİ Kayabaşı 18. Bölge kentsel dönüşüm kurası çekildi!

TOKİ Kayabaşı 18. Bölge kentsel dönüşüm kurası çekildi!

TOKİ tarafından Küçükçekmece Kayabaşı'nda kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında yapılan 159 konutun sahipleri kurayla belirlendi. 1217 konutluk 18. Bölgede yer alan 159 konutun hak sahiplerine dağıtımı gerçekleşti.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Küçükçekmece Kayabaşı'nda kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında yapılan 159 konut, kurayla sahiplerini buldu.


Halkalı'daki İstanbul  TOKİ  Konferans Salonu'nda gerçekleşen kura çekimi, noter huzurunda gerçekleşti. Heyecanlı bir bekleyişin olduğu salonda, konutları kurayla belirlenen vatandaşların isimleri okundu.


Kura sonucunda Kayabaşı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yaptırılan 1217 konutluk 18. Bölgede yer alan 159 konutun hak sahiplerine dağıtımı gerçekleşti.


TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayabaşı'ndaki kentsel dönüşüm kapsamında kuraların çekildiğini belirtti.


Kura sonucunda belirlenen 159 vatandaşın temmuz gibi konutlarını alacaklarını bildiren Şahin, "Bu bölgede yeni konseptle yaptığımız projeler kapsamında, vatandaşlarımızla görüşmelerimiz devam ediyordu. Vatandaşlarla belli bir mutabakata ulaştık. Anlaşmalar gerçekleşti. Konutlar da teslim edilmek üzere, inşaatı başlamıştı. Yazın teslim edilecek. Nitelikli, çevreye duyarlı, enerji açısından gayet verimli, enerjiyi boşa harcamayan nitelikli konutlar yapmaya çalışıyoruz. Şu anda TOKİ olarak dikey mimariden yatay mimariye geçtik. Mahalle konseptini ön plana çıkardık, dolayısıyla komşuluk ilişkilerini ve kültürel dokumuzu daha iyi koruyacak bir yapıya geçtik" diye konuştu.


AA





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Küçükçekmece Kayabaşı'nda kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında hak sahipleri belirlendi. Kura sonucunda bin 217 konutluk 18. bölgede yer alan 159 konutun hak sahiplerine dağıtımı gerçekleşti. Kura sonucunda belirlenen 159 vatandaşın temmuz gibi konutlarını alacaklarını bildiren TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, "Bu bölgede yeni konseptle yaptığımız projeler kapsamında, vatandaşlarımızla görüşmelerimiz devam ediyordu. Vatandaşlarla belli bir mutabakata ulaştık. Anlaşmalar gerçekleşti. Konutlar da teslim edilmek üzere, inşaatı başlamıştı. Yazın teslim edilecek. Nitelikli, çevreye duyarlı, enerji açısından gayet verimli, enerjiyi boşa harcamayan nitelikli konutlar yapmaya çalışıyoruz. Şu anda TOKİ olarak dikey mimariden yatay mimariye geçtik. Mahalle konseptini ön plana çıkardık, dolayısıyla komşuluk ilişkilerini ve kültürel dokumuzu daha iyi koruyacak bir yapıya geçtik" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön