19 / 04 / 2024

TOKİ Kırklareli projesi için ilk kazma Şubat'ta vurulacak!

TOKİ Kırklareli projesi için ilk kazma Şubat'ta vurulacak!

Yuva Mahallesi’nde emekliler için yapılacak olan TOKİ hakkında müjde veren Can, “Kırıkkale Belediyesi’nden proje onayını aldıktan sonra Şubat ayında ilk kazma vurulacak” dedi.




AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, ‘Halk Günü’ etkinlikleri kapsamında parti binasında basın mensuplarıyla buluştu. Yuva Mahallesi’nde emekliler için yapılacak olan  TOKİ  hakkında müjde veren Can, “Kırıkkale Belediyesi’nden proje onayını aldıktan sonra Şubat ayında ilk kazma vurulacak” dedi.


TEMELİ ŞUBAT AYINDA ATILACAK


Milletvekili Ramazan Can, AK Parti İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kırıkkale’de devam eden yatırımları anlatan Can, emekliler için Yuva Mahallesi’ne yapılacak olan TOKİ için müjde verdi. Bütün yazışmaların TOKİ Başkanlığına iletildiğini vurgulayan Can, “


Kırıkkale Belediyesi’nden proje onayını aldıktan sonra Şubat ayında kazmayı vuracağız inşallah” ifadesinde bulundu.


EMEKLİLERİMİZE EV KAZANDIRACAĞIZ


Yuva Mahallesi’nin cazibe merkezi haline geleceğini belirten Can, emeklileri mutlu edecek TOKİ hakkında bir müjdeyi daha verdi. Buraya yapılacak olan konutların yoğun ilgi görmesi halinde, başka yere de konut yapma şanslarının olduğuna dikkat çeken Can, “TOKİ Başkanımız ile görüşme yaptık. İnşallah talep yoğun olursa başka yerde de konut çalışmalarına devam edeceğiz. Emeklilerimiz ne kadar ev isterse, onlara o kadar ev kazandıracağız” şeklinde konuştu.


SULU TARIM KATKI SAĞLAYACAK


Can, konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Gelecek hafta Afyonkarahisar’da toplanacağız. Kırıkkale’nin ne tür yatırımlar alabilmesi amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu gelerek bir takım müjdeleri beraberinde getirdi. Kırıkkale’de özellikle suların olduğu yerde sulu tarımın yapılabilmesi için bazı yerlerde çalışmalar yapılıyor. Suyun rejimi ölçülüyor, sulu tarımın yapılabilmesi için.”


KOP PROJESİ HAYATA GEÇECEK


“Nerede bizim gölet yapabilecek suyumuz varsa onları planlamaya alıp, projesini yapıp inşallah bölgelerimizi sulu tarıma kavuşturmaya gayret göstereceğiz. KOP ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. KOP’un kendine ait bir bütçesi var. O kendi bütçesinden ilelr yararlanıyor ve de Türkiye genelinde ki teşviklerden de yararlanıyor. Bizim bunu duyu yapmamız lazım. 2017 yılının Ocak-Şubat ayında bu proje hayata geçecek.”


YATIRIMLAR 2019 YILINDA BİTECEK


“Kırıkkale’de KOP’un içerisine giren bütün yatırımlarını tarımsal endüstri, sulu tarım, alternatif bitkilerle ilgili destekler 2019 yılına kadar bitirilmesi planlanıyor. Kırıkkale’de bu kapsama giren bütün yatırımlar, göletler, tarım politikaları ve bizim bu manada duyurduğumuz yatırımları bu tarihte bitirmeyi planlıyoruz. Köylerle ilgili yollarla ilgili yoğun talepler var. Karayolları Genel Müdürlüğü ihale yapılacak. Hava ısısından dolayı Mart-Nisan ayına kaldı. Bütün hadiselere hâkimiz, arazideyiz ve çalışıyoruz” dedi.


İl Gazetesi 




Geri Dön