25 / 04 / 2024

TOKİ Kocaeli Kandıra Emekli Konutları kurası çekildi!

TOKİ Kocaeli Kandıra Emekli Konutları kurası çekildi!

Toplamda 272 adet dairenin emeliler için satışa çıkarıldığı TOKİ Kocaeli Kandıra Evleri “Emekliye İkinci Bahar” projesi kapsamında inşa edilecek. 272 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.



Başvuruları 14 – 31 Mart 2016 tarihleri arasında alınan konutlara emeklilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Hak sahiplerini belirlemek amacıyla 13 Nisan tarihinde Prof. Dr. Turan Güneş Kültür Merkezi’nde noter huzurunda kura çekilişi gerçekleştirildi. Kurada adı okunan emekliler mutluluklarını aileleri ile paylaştı.


 Kandıra’da inşa edilecek konutlar 2+1 planında tasarlandı. Ödemeler; yüzde 12 peşin 180 ay vade ya da yüzde 20 peşin 240 ay vade seçenekleri ile yapılabilecek.


TOKİ, “İkinci Bahar Projesi” ile farklı şehirlerde aşamalı olarak hayata geçirilen konut projelerinden konut sahibi olmayan emekliler için yüzde 25 kontenjan ayırıyor. Ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile de valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin talepleri alınarak yeni konut projelerini hayata geçiriliyor.


TOKİ Haber



Haber Özgür Kocaeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kandıra Orhan Mahallesi'nde  TOKİ  tarafından emeklilere yaptırılacak 272 konutluk projenin kura çekimi, dün Turan Güneş Kültür Merkezi'nde yapıldı. 1696 kişinin müracaat ettiği kura çekiminde, ismi çıkan emeklilerin yüzü güldü. 


272 ŞANSLI KİŞİ

1695 başvuru arasından kurada ismi çıkan 272 kişi konut sahibi olacağı için şanslıydı. 2+1 konutlara ek kontenjan alınması için çalışma yapılacağı belirtildi. 


EK KONTENJAN MÜJDESİ 

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kandıra özelliklerini yansıtan, yerel motifler taşıyacak bu projeye 95 konutluk ek kontenjan için temasların sürdüğünü de aktardı. Daire çıkan emekliler, idarenin ilan edeceği tarihlerde Halk Bankası Kandıra Şubesi'nde gayrimenkul satış sözleşmesi imzalayabilecek. Hak sahibi olamayanlar, başvuru bedellerini 15 Nisan'dan itibaren Halk Bankası yetkili şubelerinden geri alabilecek. 


Özgür Kocaeli 


Geri Dön