20 / 04 / 2024

TOKİ Kocaeli'de gazetecilere konut inşa ediyor!

TOKİ Kocaeli'de gazetecilere konut inşa ediyor!

Defterdarlık ve TOKİ yetkilileri tarafından karşılıklı imzaların atılmasıyla Çınarlı Mahallesi’ndeki 24 bin 500 metrekare arazinin Basın Sitesi yapılması için devri resmen yapıldı.



Defterdarlık ve  TOKİ  yetkilileri tarafından karşılıklı imzaların atılmasıyla Çınarlı Mahallesi’ndeki 24 bin 500 metrekare arazinin Basın Sitesi yapılması için devri resmen yapıldı.


Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulunun uzun süredir üzerinde durduğu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da ısrarlı takibi sonucunda Derince Çınarlı Mahallesi’ndeki 24 bin 500 metrekare alanın Basın Sitesi yapılması amacıyla tahsisi konusunda resmi devir yapıldı. Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve son olarak da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun imzasıyla bayram arifesinde mutlu haber gelmişti. TOKİ ve Kocaeli Deftardarlığı yetkililerinin de dün katılımıyla Derince Tapu Müdürlüğü’nde resmen imzalar atıldı. Böylelikle Kocaelili basın mensupları da çifte bayram yaşamış oldu.


SANSÜR KALKMIŞTI


Osmanlı İmparatorluğu zamanında çıkan tüm gazeteler sansür memurlarının kontrol ve denetiminden geçtikten sonra yayınlanıyordu. Türk basınında sansürün ilk uygulandığı tarih ise 10 Mayıs 1876’dır. 24 Temmuz 1908 tarihinde de İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde “sansürün kaldırılması” olarak adlandırılmaktadır. 10 Haziran 1946 yılında kurulan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, bir basın günü oluşturmayı planlamıştır. Türkiye’de ilk gazetenin çıkış tarihine göre düzenlenmesi planlanan bu güne “Basın Bayramı” adı verildi. Ancak ilk gazete konusunda çeşitli görüşler bulunduğundan dolayı bir görüş birliği sağlanamamış, daha sonra Falih Rıfkı Atay tarafından bayramın her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanılması fikri ortaya atılmış ve kabul edilmiştir.


DEVİR TAMAM 


Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol da konu hakkında yaptığı açıklamada, “24 Temmuz Basın Bayramı’nın yanı sıra bir de resmen Basın Sitesi arazisinin TOKİ’ye devredilmesiyle ikinci bir bayramı yaşıyoruz. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız Basın Sitesi ile ilgili olarak bir adım daha atmış olduk. Bu çalışmada bizlere destek olan Bakanımız Fikri Işık’a, Kocaeli Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’na, Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na ve bizzat konut projemizle ilgilenen Bakanımız Fikri Işık’ın danışmanı Okay Memiş’e tüm basın mensuplarımız adına teşekkür ediyorum”


16 OCAK RESMİ OLARAK KUTLANSIN 


En kısa sürede projelerimiz ve ödeme koşullarımızda ortaya çıkacak. Böylelikle önemli bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayacağız. Hedefimiz 24 Temmuz gibi çok önemli bir gün olan 16 Ocak tarihinde de Basın Onur Günü’nün de ülke genelinde kutlanmasıdır. Bu konuda da girişimlerimiz sürecek. Bu arada ülke gündeminde yaşanan gelişmeler ve şehit haberleri de bizleri üzmüştür. Bu manada şehitlerimize rahmet, geride kalan ailelerine de sabırlar diliyoruz” dedi.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön