20 / 04 / 2024

TOKİ konut projeleri nerelerde? Başvuruyu kaçırmayın!

TOKİ konut projeleri nerelerde? Başvuruyu kaçırmayın!

TOKİ tarafından hayata geçirilecek 50 bin konut projesinin detayları belli oldu. 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilecek konutlar için son başvuru tarihi 4 kategoriye ayrıldı. İşte il il projeler...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki gün açıklanan ve Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) tarafından yürütülecek sosyal konut projesi 67 şehirde hayata geçirilecek. 50 bin yeni sosyal konut hamlesinin başvuru detayları ise önceki gün belli oldu.

Posta Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre, yatay mimariye sahip sosyal konutlar için talep toplanma süreci başladı. Başvurular 19 Nisan tarihine kadar alınacak. Başvurular, Halk Bankası ve Ziraat Bankası’nın yetkili şubelerine yapılabiliyor.

İLK ÖDENECEK BEDEL

50 bin yeni sosyal konut hamlesi kapsamında yer alan konutlar 2+1 ve 3+1 olarak tasarlanacak. 2+1 konutların başvuru bedeli 500 lira, 3+1 konutların 1000 lira olacak. Kura sonucunda ev sahibi olamayanlar ise başvuru ücretlerini geri alabiliyor.

KURA ÇEKİLECEK

Başvurusu toplanacak konutların ihalesinin yapılmasıyla satış fiyatları belli olacak. Başvuru sahipleri arasında  TOKİ  tarafından ilan edilecek tarihte ‘Hak Sahibi Belirleme’ kurası çekilecek. Satışa çıkan evler için çekilecek kuralar TOKİ’nin internet sayfasında duyurulacak. Kura sonucunda ev sahibi olanlardan peşinat tahsil edilecek, taksit ödemeleri ev teslimini takip eden ayda başlayacak.

BU TARİHLERİ KAÇIRMAYIN!

- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife malulleri ile dul ve Yetimleri 15-19 Nisan
- En az yüzde 40 engelliler 8-12 Nisan
- Emekliler 25 Mart-5 Nisan
- Diğer başvurular 6-22 Mart

İSTANBUL'A 5 PROJE

TOKİ’nin 50 bin konutluk sosyal konut projesinde en çok payı İstanbul aldı. İstanbul’da 5 projede toplam 6 bin 300 konut inşa edilecek. İstanbul’daki konutların gerçekleştirileceği yerler ise şu şekilde: 
- Tuzla Aydınlı
- Başakşehir Ayazma
- Silivri Alipaşa
- Başakşehir Hoşdere
- Başakşehir Kayabaşı

116.400 TL'DEN BAŞLIYOR

2+1 konutlar 75 ile 85 metrekare büyüklüğünde olacak. Konutlar 116 bin 400 liradan başlayan fiyatlarla satılacak ve yüzde 12 peşinat istenecek. Buna göre en düşük peşinat miktarı da 13 bin 968 lira olacak. taksitlerin 388 liradan başlayacağı konutların vadesi 240 aya (20 yıl) kadar uzayacak.

TOKİ konut projeleri nerelerde? Başvuruyu kaçırmayın!

TOKİ konut projeleri nerelerde? Başvuruyu kaçırmayın!

TOKİ 50 bin konut başvuru şartları belli oldu!

10 soruda TOKİ 50 bin sosyal konut projesi!


Geri Dön