20 / 04 / 2024

TOKi mağdurlarının sorunu acilen çözülmeli

TOKi mağdurlarının sorunu acilen çözülmeli

Nazım Kaya, TOKİ'nin yaptığı konutlarda, inşaat hatalarından dolayı vatandaşların sorunlar yaşadığını öne sürerek, "Devlet eliyle mağdur olanların sorunu acilen çözümlenmelidir" dedi.



Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, birlik merkezinde düzenlediği basın toplantısında, devletin, son yıllarda  TOKİ  eliyle sosyal konut yapımına başladığını, bu durumun konut sektöründe tüketicinin aleyhine olan arz ve talep dengesizliğini önlediğini belirtti. Projenin başlangıçta yurttaşı memnun eden uygulamalar olarak takdir topladığını dile getiren Kaya, son dönemde Tüketiciler Birliği'ne TOKİ evleriyle ilgili olarak yoğun şikayetler yansıdığını anlattı. Bu sorunların başında konutların vaat edilen tarihte teslim edilmemesinin geldiğini ifade eden Kaya, "Devlet eliyle mağdur olanların sorunu acilen çözümlenmelidir" dedi.

"Mağdurlara ücretsiz hukuki destek vereceğiz"

TOKİ tarafından yapılan konutlarda yaşanan sorunların sosyal devlet anlayışına gölge düşürdüğünü savunan Kaya, konutlardaki diğer sorunlar hakkında da şu bilgileri verdi:
"Konutlarda mevcut doğalgaz, su ve elektrik tesisatları standartlara uygun yapılmamış. Kapı ve pencereler kırık. Konutların metrekareleri anlaşmada belirtilen ölçülerden daha küçük. Tavanlar düşüyor, asansörler bozuk, tuvaletler kullanılamıyor, armatürler henüz takılmamış."
TOKİ mağdurlarının yargıya başvurarak, uğradıkları mağduriyet nedeniyle meydana gelen zararlarını tazmin ettirmelerinin mümkün olduğunu vurgulayan Kaya, devlet eliyle yapılan konutlar nedeniyle zarara uğrayan vatandaşların yargı yoluna başvurmaya mecbur bırakılmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Kaya, Tüketiciler Birliği olarak, her zaman olduğu gibi bu konuda da mağdurların yanında olacaklarını belirterek, mağdurlara ücretsiz hukuki destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Geri Dön