25 / 04 / 2024

TOKİ Malatya'da 14 bin konut inşa edecek!

TOKİ Malatya'da 14 bin konut inşa edecek!

TOKİ, Malatya'yı denetimsiz yapı ve gecekondulardan temizlemek için kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor...




TOKİ, Malatya'yı denetimsiz yapı ve gecekondulardan temizlemek için kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor. Projeyle 1.000 gecekondu yıkılacak yerine toplam 14 bin konut inşa edilecek TÜRKİYE'NİN en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden biri Malatya'da başlıyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Malatya Belediyesi ile işbirliğinde şehrin çehresini değiştiriyor. 


'Beydağı Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm' projesiyle 220 hektarlık alan gecekondu ve denetimsiz yapılardan temizlenecek. TOKİ, proje kapsamında ikinci etapta inşa edeceği 3 bin 267 konutun ihalelerini Ağustos 2013'te gerçekleştirecek. 4 bin gecekondu  TOKİ  ile Malatya Belediyesi'nin müşterek yürüttüğü projenin protokolü 5 Mayıs 2008'de imzalanmıştı. Merkez Beydağı Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi ile 220 hektarlık alan gecekondu ve denetimsiz yapılardan temizlenecek. 


Malatya'nın güneyinde yer alan Beydağı yamacının gecekondu görünümü ortadan kaldırılarak düzenli, depreme dayanıklı, sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Dönüşüm alanında bulunan yaklaşık 4 bin gecekondu ve denetimsiz yapı yıkılarak, yerlerine toplamda 14 bin modern konut inşa edilecek. Konutlar, 85,90,120 ve 131 metrekare büyüklüğünde 4 farklı tipte olacak. 14 bin modern konut yapılacak GECEKONDU ve denetimsiz yapılardan arınacak bölgede 14 bin modern konut inşa projede 370 dönümlük yeşil alan ve rekreasyon alanı bulunuyor. 


220 hektarlık alanda uygulanacak kentsel dönüşüm projesi kapsamında sosyal donatılar da inşa edilecek. Proje alanında 3 ilköğretim okulu, 2 ortaöğretim okulu, 2 kreş ve 2 de yurt alanı ayrıldı. Ayrıca sağlık hizmetleri için de 2 sağlık merkezi inşa edilecek Spor alanları, ticaret merkezi, alışveriş merkezi, otoparklar ve 5 cami de proje kapsamında yapılacak. 


Vatan Gazetesi


Geri Dön