19 / 04 / 2024

TOKİ Manisa Yunuskent Konutları'nın kurası 26 Mayıs'ta!

TOKİ Manisa Yunuskent Konutları'nın kurası 26 Mayıs'ta!

Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu makamında konuk etti. Akdedik Yunuskent 1. Etap Toplu Konut Projesi için kura tarihi açıklandı.



Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu makamında konuk etti. Ziyaret sırasında, binlerce vatandaşın merakla beklediği Akdedik Yunuskent 1. Etap Toplu Konut Projesi için kura tarihini de açıklayan Başkan Çerçi, hak sahiplerinin 26 Mayıs’ta belirleneceğini müjdeledi. Başkan Çerçi’nin çalışmalarından övgüyle söz eden Bakan Eroğlu ise, “Mehmet Çerçi Yunusemre için büyük bir şans” dedi ve ekledi: “Yapılan her güzel işte sizlere destek vermeye hazırız.“


Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki heyetle birlikte Manisa’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bir dönem parlamentoda birlikte görev yaptığı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarete Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur, Can Mercül ve İdris Avşar, Yunusemre Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, kadın ve gençlik kolları yönetimi katıldı.


Bakan Eroğlu’nu makamında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 800 kilometrekare alan üzerine kurulu olan Yunusemre’nin Manisa’nın en büyük ilçesi olduğunu söyledi. Tarım alanları, organize sanayi bölgeleriyle Yunusemre’nin gelişime açık bir bölge olduğunu kaydeden Başkan Çerçi, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.


YUNUSKENT’TE KURALAR 26 MAYIS’TA ÇEKİLİYOR


Başkan Mehmet Çerçi, binlerce vatandaşın merakla beklediği Akgedik Yunuskent 1. Etap Toplu Konut Projesi için kura tarihini de açıkladı. Hak sahiplerinin 26 Mayıs’ta belirleneceğini dile getiren Başkan Çerçi, “Biz şehrin sorunlarını bildiğimiz için gelir gelmez kollarımızı sıvadık. Kentin en büyük sorunu olan konut sıkıntısına el atarak Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’ni hayata geçirdik.  TOKİ  marifetiyle 5 bin 500 konuttan bin 101’inin yapımına başlandı. Konutlar hızla yükseliyor.26 Mayıs tarihinde ilk etabın hak sahiplerini belirleyecek kuralarımızı çekeceğiz. 2. Etap için de proje çalışmaları devam ediyor. Yine 6 bin 500 konutluk kentsel dönüşüm projesi sizlerin de desteğiyle geçtiğimiz yıl onaylandı. Şu anda fizibilite ve imar çalışmalarını devam ettiriyoruz. Bunların dışında imar planları, şehrin gelişim alanlarıyla ilgili çalışmalarımız bulunuyor. Çalışmalarımızı yaparken bakanlığınıza bağlı kurumlardan çok ciddi destekler gördük. Huzurlarınızda ekibinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.


2 YILDA 183 BİN AĞAÇ VE ÇALI TOPRAKLA BULUŞTU


Ağaçlandırma çalışmalarıyla Yunusemre’yi yemyeşil hale getirmeyi hedeflediklerini anlatan Belediye Başkanı Çerçi, “Yunusemre Belediyesi olarak 2 yılda ağaç ve çalı grubu olarak 183 bin 100 adet dikim yaptık. Bu sayı bize göre yeterli değil. Önümüzdeki 3 yılda ekibinizin de desteğiyle en az 300 bin ağacı toprakla buluşturmak istiyoruz” diye konuştu.


MURADİYE’DEN 7 BİN DÖNÜM ARAZİ İSTEDİ


Bakan Eroğlu’ndan bakanlığın Muradiye’de bulunan 7 bin dönümlük arazisini talep eden Başkan Çerçi, buraya seçim vaatleri arasında da bulunan eğitim tesisi kurmayı arzu ettiklerini belirtti. Belediye Başkanı Çerçi, “Yunusemre hızla göç alan bir ilçe. Batıya doğru gelişiyor. Muradiye’de yıllardır mahkemelik olan bir orman arazimiz bulunuyor. 7 bin dönümlük bir arazi. Kamu yararı olan bu alanı rezerv alanı olarak talep etmiştik. Burada kamu kampus projesi ve vakıf üniversitesi gibi yatırımları çekmek için değerlendirmek istiyoruz” dedi.


‘ÇERÇİ YUNUSEMRE İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS’


Başkan Çerçi’den övgüyle söz eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çalışmalarını yakından takip ettiklerini aktardı. “Mehmet Çerçi, Yunusemre için büyük bir şans” diyen Bakan Eroğlu, “Değerli başkanımız vizyon sahibi bir başkan. Birlikte parlamentoda mesai yaptık. Yüreği Manisa için atan çalışkan, gayretli, büyük düşünen bir arkadaşımız. Belediye başkanı olarak seçildiğinde de çok sevinmiştim. Yunusemre gelişme alanı olan bir ilçe. Elimizden geldiği kadar belediyelerimize destek veriyoruz. Siz başarılı bir başkansınız. Milletvekilliği yaptınız, Ankara’yı tanıyorsunuz. Bütün yatırımları da almışsınız Maşallah” ifadelerini kullandı.


300 BİN AĞACI BAKANLIK TEMİN EDECEK


Başkan Çerçi’nin proje ve taleplerini de değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, “Kentsel dönüşüm projesi önemli bir proje. Kente büyük bir değer katacaktır. Ayrıca başkanımızın ağaçlandırma projelerini destekliyoruz. Hedeflenen 300 bin fidanı da temin edeceğiz. İstenilen araziye ilişkin de Orman Kanunu’na göre davranmak durumundayız. Mevcut arazide hastane, eğitim kurumu, devlet üniversitesi, spor tesisleri, mesire alanı yapılabilir. Bunun için size tahsis edebiliriz. Şehzadeler’in Spil’i varsa sizin de Yunusemre’niz var” şeklinde konuştu.


‘MADEM Kİ BÜYÜKŞEHİRSİN VAZİFENİ YAPACAKSIN’


Konuşmasında Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne de çağrıda bulunan Bakan Veysel Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Derelerin tanzimi, kanal temizliği çalışmalarında yardımcı oluruz. Aslında bunlar Büyükşehir Belediyesi’nin görevi ama biliyorum ki gereken hassasiyeti göstermiyor. Suyu olmayan CHP’li belediyelere suyu biz getiriyoruz. Ama diğer belediyeler bunu yapmıyorlar. Siyaseten bu davranış doğru değildir. Madem ki Büyükşehirsin vazifeni yapacaksın… Yerel yönetimde iktidarda olan bazı belediyeler muhalefetteki AK Partili belediyelere destek vermiyor. Bu da kabul edilebilir bir şey değil”


Ziyaret sonrasında Belediye Başkanı Çerçi, Bakan Eroğlu’na içerisinde yöresel ürünlerin bulunduğu hediye sepeti takdim etti.




Manisa'da Son Dakika


Geri Dön