26 / 04 / 2024

TOKİ o illerde açık artırmayla ucuza ev satacak!

TOKİ o illerde açık artırmayla ucuza ev satacak!

TOKİ konut projeleri ile vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Bu anlamda ev sahibi olmak isteyenler TOKİ ev satış ilanlarını yakından inceliyor.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yeni fırsatlar duyuruluyor. Her yıl on binlerce kişiyi uygun fiyatlarla ev sahibi yapmak için kolları sıvayan  TOKİ  yüzlerce daireyi satışa sundu. 

Takvim'de yer alan habere göre; açık satış yöntemiyle satışa sunulan evleri almak isteyenler TOKİ'ye başvuruda bulunabiliyor. Önümüzdeki aylara kadar çeşitli illerde satışlar devam ediyor. TOKİ mülkiyetinde bulunan 160 adet konut 17 Haziran 2020 tarihinde ve 180 adet işyeri 18 Haziran 2020 tarihinde düzenlenecek Açık Artırma (teklif alma) ile satışa sunuldu.

TOKİ BAŞKANLIĞI 2+1 KONUT SATIŞI

TOKİ'nin açıkladığı duyuruda söz konusu satışlar için belirlenen fiyatın 103 bin TL olduğu açıklandı. 2+1 olarak satışa çıkarılan konutların brüt yaklaşık 74 metrekare net ise 58 metrekare olduğunu duyuran kurum ödeme seçeneklerini duyurdu.

AÇIK ARTIRMA SATIŞ DUYURUSU

İdarenin mülkiyetinde yer alan 160 adet konut 17 Haziran 2020 tarihinde ve 180 adet işyeri 18 Haziran 2020 tarihinde düzenlenecek Açık Artırma (teklif alma) ile satışa sunuldu.

Satış işlemleriyle ilgili reklam, tanıtım, pazarlama ve satış organizasyonu hizmetleri Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. tarafından yerine getirilecek.

DETAYLARI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Açık Artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin gerçekleştireceği, başvurular/teminatlar anılan Bankaların tüm şubeleri aracılığı ile kabul edilecek. Bu durumda, teklif almanın ardından Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalatma işlemleri yine anılan Bankalar tarafından belirlenecek Temerküz Şubeler aracılığıyla gerçekleşecek. Ayrıca, açık artırma (teklif alma) gününde de başvuru kabul edilecek.

BAŞVURU SIRASINDA NELER GEREKECEK?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan ve 18 yaşını dolduran olan gerçek kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun kurulmuş tüzel kişilikler başvuruda bulunabilecek.

- Fotoğraflı nüfus cüzdanı,
- Vatandaşlık kimlik ve Vergi sicil numaraları,
- Yetkili Banka Şubelerine Nakit olarak;
muhammen bedeli 99.999.- TL ye kadar olanlar için 5.000.-(Beşbin) TL,
muhammen bedeli 100.000 - 349.999.- TL'ye kadar olanlar için 10.000.-(Onbin) TL,
muhammen bedeli 350.000 – 999.999.- TL'ye kadar olanlar için 50.000.-(Ellibin) TL,
muhammen bedeli 1.000.000.- TL ve üstünde olanlar için 100.000.-(Yüzbin) TL katılım teminatı ödemek zorundadırlar.

- Başvuruların vekaleten yapılması durumunda, satışlarla ilgili tüm belgeleri düzenleme, imzalama, beyan ve taahhütlerde bulunma yetkisini içeren vekaletname,
- Başvuru bir tüzel kişilik adına yapılacak ise, Şirketin yetki belgesi ve yetkili kişinin vekalet ile imza sirküleri.
(Alıcılar başvuru sırasında "Açık Artırma Satış Şartnamesi"ni imzalayacaklardır.)

İL İL SATIŞA SUNULAN DAİRELER

Uygun fiyatlara satışa sunulan evler şu şekilde:

Kırıkkale: 610 daire
Bolu: 43 daire
Kırşehir: 3 daire
Kütahya: 10 daire
Çankırı: 73 daire
Malatya: 7 daire
Niğde: 5 daire
Bitlis: 1 daire
Hatay: 70 daire
Kars: 9 daire
Samsun: 147 daire
Ankara: 629 daire
Şanlıurfa: 12 daire
Balıkesir: 3 daire
Antalya: 208 daire
Yozgat: 4 daire
Sinop: 4 daire

TOKİ Başkanı Bulut'tan konut kampanyalarıyla ilgili açıklama
TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesi altında başlatılan kampanyalar ve dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacının karşılanmasıyla ilgili konuştu. Dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacının karşılanmasında TOKİ'nin devletin girişimci ve üretici kuruluşu olduğundan bahseden Bulut, "Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar gelirli vatandaşlarımız için yıllardır 'bir dost eli' yaklaşımıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu çerçevede son 18 yıl içinde 901 bin 366 konut rakamına ulaştık. Bu yaklaşık 3,5 milyon vatandaşımızın TOKİ tarafından inşa edilen sağlıklı, güvenli ve nitelik konutlarda oturması demektir" şeklinde konuştu. 

Öncelikli hedeflerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Evi olmayan alt gelir grubu vatandaşım kalmayana kadar bu projeleri yapacağız" açıklamalarına göre dar gelirli ve bu zamana kadar hiç konut sahibi olmamış, konut almakta zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmak olduğundan bahseden Bulut, TOKİ'nin vatandaşın barınma ihtiyacını karşılayarak sosyal devletin en önemli yansıması ve vatandaşlar için dost eli bir kuruluş olduğundan bahsetti. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla hizmetlerine devam ettiklerini ifade eden Bulut, dar gelir grubundaki vatandaşlara dönük konut projelerinin yanında başta şehit yakını ve gaziler olmak üzere konut ihtiyacı olan vatandaşları TOKİ çatısı altında ev sahibi yaptıklarını sözlerine ekledi.

MAHALLE KÜLTÜRÜ VE YATAY MİMARİ ÖN PLANDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bizim kültürümüzün şehirlerinde, zenginle fakir aynı mahallede yan yana evlerde bir ses işitimi mesafede oturabilmektedir" sözünden hareketle geleneksel semt kültürünü yaygınlaştıran mahalle konsepti ve yöresel kent dokusuna uygun konut projelerini hayata geçirdiklerinden bahseden Bulut, "Bizi biz yapan güçlü komşuluk ilişkileri ve yüksek dayanışma kültürümüzü mimari felsefimizin odağına alarak; semt sakinleri ile esnafın iç içe olduğu, doğal çevre, altyapı, fiziki ve sosyal ihtiyaçları karşılayan ayrıntılı bir planlama doğrultusunda Mahalle Kültürünü yaşatan yeni projeleri hayata geçiriyoruz" açıklamasında bulundu.

Az katlı konut üretimini benimseyen yatay mimari anlayışıyla konutlar üretiminde bulunduklarını anlatan Bulut, "Mahalle ve sokak kültürümüzü yöresel kimlik ve özgün değerleriyle öne çıkarıyoruz, şehirlerimizi tüm renkleriyle yeniden canlı kılıyoruz. TOKİ olarak modern mimari ile yöresel mimarinin izlerini buluşturarak şehirlerimizi yerel değerleriyle geleceğe taşıyoruz" ifadelerini kullandı.TOKİ Başkanı Bulut, Bakanlığın hedefleri kapsamında idare olarak her yıl 100 bin yeni sosyal konutu hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

TOKİ'den 341 TL taksitle kurasız ev fırsatı!

TOKİ 18 yılda 901 bin 366 konut üretti!


Geri Dön