26 / 04 / 2024

TOKİ Pendik projesi nerede inşa edilecek?

TOKİ Pendik projesi nerede inşa edilecek?

İstanbullulara yeni TOKİ müjdeleri veren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan Silivri ve Pendik-Tuzla'da 5’er 10’ar bin konut üreteceklerini söyledi.




İstanbullulara yeni  TOKİ  müjdeleri veren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan Silivri ve Pendik-Tuzla'da 5’er 10’ar bin konut üreteceklerini dile getirdi.


Türkiye’nin konut ihtiyacını karşılamakta başrolü oynayan TOKİ  13 yılda 700 bin konut üretti. TOKİ 2017'de Silivri ve Pendik-Tuzla'da konut üretecek.


TOKİ Pendik projesi nerede inşa edilecek?

TOKİ'nin Silivri Pendik ve Tuzla'da hayata geçireceği projelerin yerleri tam olarak belli olmadı. 2017 yılında hayata geçecek projelerde toplam 5 ila 10 bin arasında konut yer alacak. 


Dar gelirlinin konut ihtiyacını karşılayacak olan projelerin detaylarının önümüzdeki günlerde belli olması planlanıyor.


Mehmet Ergün Turan'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

İstanbul’da planlara bakıldığında yeşil alanda gözüken ama vatandaşın kendi mülkiyeti üzerinde evi var. Bunu çözemiyoruz... İşte bu vatandaşlarımıza çok nitelikli bir bölgede daire vereceğiz. Onların boşalttığı yer yıkılacak. Belediye o yeri yeşil alan yapacak. Kamulaştırma bedelini de TOKİ’ye taksitle ödemiş olacak. İnşallah başarırsak şehir içerisinden rızaya dayalı olarak her yıl 3-4 bin konut çıkacak. Şehrin o alanları artık imara açılmayacak. Yeşil alan, sosyal alan, otopark olarak kullanılacak. "​


TOKİ iletişim:

Web adresi:

Telefon:  444 8654



Geri Dön