29 / 03 / 2024

TOKİ Rize Hemşin projesinin detayları belli oldu!

TOKİ Rize Hemşin projesinin detayları belli oldu!

Rize'nin Hemşin ilçesinde, "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında hayata geçirilecek olan 106 konutun ihalesi yapılırken, bu konutların 8'inin 1 oda 1 salon, 74'ünün 2 oda 1 salon ve 24'ünün de 3 oda 1 salon planında inşa edilmesi kararlaştırıldı.



TOKİ tarafından Rize Hemşin'de kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında inşa edilecek olan projenin detayları belli oldu.

İhalesi 25 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilen projede 106 adet konut yer alacak.

İhale kapsamında kaymakamlık konutu, kreş, 24 dükkan, altyapı ve çevre düzenleme işi de bulunuyor. Projedeki konutların 8'i 1 oda 1 salon, 74'ü 2 oda 1 salon ve 24'ü de 3 oda 1 salon planında inşa edilecek.

Afetlere karşı riskli, yapı ömrünü tamamlamış konut stokunu "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri" kapsamında sağlıklı ve yaşanılabilir bir çevreye dönüştüren Toplu Konut İdaresi başkanlığı, Hemşin Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında çarpık yapılaşmanın ve afet riskinin bulunduğu alanda 106 konut yapılacak.

Projeyle "yerinde dönüşüm" esas alınarak, hak sahiplerine dükkanları, parkı, peyzajı ile çağdaş standartlarda nitelikli bir yaşam alanı oluşturulması planlanıyor.

TOKİ Rize Hemşin projesindeki binaların cephe tasarımlarında yerel ve modern mimari anlayış hakim kılındı.

Diğer bir yandan,  TOKİ  tarafından 13 Şubat-20 Mart'ta ise  Ankara  ve İstanbul'da 3'er olmak üzere Samsun, Kars, Mersin, Trabzon ve Sivas'ta toplam 11 ihale gerçekleştirilecek.
 


Geri Dön